10.11.2022

Hyvää lukemista

1) Yliopistopiireissä arvostettu Kari Enqvist kirjoittaa kolumnissaan: "Meidän pitäisi myös pystyä kyseenalaistamaan ideologisia periaatteitamme kysymällä, onko niistä enemmän haittaa kuin hyötyä"

2) Mirjami Parant`n blogissa päättelen, että

´Kommunistifasistit` ovat täällä tänään ja huomenna! HS:n Nyt-liitteen kaikki toimittajat ovat naisia, samoin nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat. Myös Finlandia-diktaattorina on nainen, vieläpä Turun piispa.

Bolshevikit pyrkivät alkuaikoinaan vapauttamaan kaiken seksin, mutta joutuivat pian myöntämään vaikeudet. Täällä haave elää korruptoituneen Jumalan suojeluksessa, ´kommunismifasismina` johtokuntatasolla, eikä yksin opetusministerinä lisäämässä ruotsinkielen opetusta.

Muualla sellainen ei juhli, pidettäisiin tyhmänä tietämättömien vedättämisenä.

Jotkut ovat lukeneet Antonio Gramscia, jonka mukaan 
”moderneissa yhteiskunnissa hegemonia, yhteiskunnallinen johtajuus, täytyy luoda ja voittaa monilla eri alueilla. Hegemonian käsite tarkoittaa poliittisen johtamisen ja vaikuttamisen tapoja, joilla ryhmät pyrkivät tekemään omasta ideologiastaan yhteiskunnan yleisen ideologian. Hegemonian muodostamiseen tai valtaamiseen tarvitaan legitimiteetin hankintaa, poliittista indoktrinaatiota sekä kykyä yhdistää eri poliittisten ryhmien keskenään ristiriitaiset intressit yhteisymmärrystä ja kompromissitarvetta painottaen uudenlaiseksi kokonaisuudeksi.”

3) Kukapa kissan hännän nostaa ellei kissa itse? kysyn Ion Mittlerin US-blogissa Keväällä 2015 lähetin muutamalle vaikuttajalle uuden kirjani Rooma opettaa, jossa kutsuin Erkki Tuomiojaa ja Timo Soinia kommunisteiksi johtokuntatasolla.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...