15.12.2020

Uudesti syntymisestä

Keskustan vpj. Petri Honkonen kaipaa pääministerin käynnistävän laajaa poliittista keskustelua, mutta onhan sitä käynnisteltykin, eräissä US-blogeissa olen saanut kovasti rohkaisua tälle:

Aivan yllättäen, selaillessani blogiani, huomaan kirjoittaneeni laajan esseen 10.11.2010 uuden ihmisen syntymisestä.

Ihminen, jolla on terve itsetunto, uskaltaa vaatia oikeuksiaan. Hän osaa nähdä niin itsensä kuin muut yksilöinä ja osaa arvostaa erilaisia totuuksia. Hän tietää, että ihmisten väliset erot johtuvat pikemmin siitä mitä he tekevät sillä mitä ovat saaneet, kuin siitä mitä heille annetaan. Itsetunto edellyttää myös kykyä ottaa vastuuta itsestään sekä vastoin- että myötäkäymisissä. Se edellyttää uskallusta tuntea menestyksen hetkellä viehätysvoiman lumo; että on oikein olla hyväksytty ja haluttu. Terve itsetunto edustaa uhon vastakohtaa korostaessaan avoimuutta ja ennakkoluulottomuutta. Voit tuntea itsesi paremmin toisten kautta ja toiset paremmin itsesi kautta. Sellaisten ihmisten yhteiskunnassa voidaan puhua ihmisoikeuksista. Heikkoitsetuntoisten maailmassa pätee vahvemman oikeus; ihmiset väistyvät, vaikenevat ja tyytyvät siihen mitä heille annetaan. Ruotsalaiset eivät osaa, tai eivät halua, kirjoittaa oikein edes suomenkielisiä nimiä, marmattavat suomalaiset, sen sijaan että älyäisivät vaatia laatua käyttäytymiseen. Jos et pidä saappaan jäljistä naamallasi, mikset nouse ylös lattialta?

Noihin aikoihin Matti Apunen nimitettiin Etelärannan propagandapäälliköksi, "apuseksi", avoimen lehdissä julkaistun työnhaun jälkeen, Mikael Pentikäinen valittiin HS:n päätoimittajaksi sekä Mikael Jungner Yle:n isopomoksi.

Nimi Mikael alkujaan hepreankieltä “Kuka on kuin Jumala”, arkkienkeli. Eräs norjalainen YK-työkaveri Roomassa oli pitänyt Suomea ”ei oikeana sivistysvaltiona” jossa yksilöitä arvotetaan nimen perusteella. Erityisesti varoiteltiin sosialidemokratiasta joka oli veljeillyt Italian fasistien kanssa sodan aikaan, ja jälkeenkin jakanut julkisia rakennustöitä mafialle!

Jatkan kehuja lukuisille läntisen ajattelun italialaisille ja ranskalaisille kehittäjärunoilijoille. Onhan tämä toki aikansa ottanut ymmärtää sodassa Suomen ja Italian työkansojen olleen vastapuolilla: täällä vihollinen oli kommunistinen NL, siellä vastarantaliike taisteli natsien kanssa liittouneita italialaisia fasisteja kumppaneineen vastaan. Siksi tänään Italiassa demari on haukkumasana, tosin koko puoluekenttä on mennyt uusiksi, ennen mahtava kristillisdemokraattinen puoluekin on hajonnut taivaan tuuliin mafiakytkösten paljastuttua.

Tähän lisään katsoneeni diletantin tuurilla wikipediasta Englannin ylähuoneen, "House of Lords" määritelmän sopisiko se Sitran tarkoitusperiin politiikan yläpuolisena aivopajana. Näyttäisi sopivan ainakin jatkotarkkailuun. Jokainen on ajattelija. Yleisen demokratiakehityksen puskiessa ylähuonetta ahtaammalle, sen on suositeltu siirtävän kokoontumispaikkansa Pohjois-Englantiin missä voisivat hillitä alueiden itsenäistymispyrkimyksiä. Sitra tai rkp tuskin lähtee Kuopioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...