11.12.2020

Megaluokan kalavale

Digi-HS on julkaissut Gigaluokan kalajutun, jossa rahamies Pekka Viljakainen ”kertoo laveasti Ruotsin kuninkaan läänityksistä ja sotilasvirkatalojärjestelmästä ja kytkee uusiokartanonsa Joroisissa niin taitavasti osaksi Itä-Suomen kartanoperinnettä, että kuulija ei kohta enää muistakaan, että Viljakaisen kartano on vasta muutaman vuoden ikäinen”, kuten Marko Junkkari kirjoittaa, jatkaen Viljakaisen rakentaneen myös ortodoksisen tsasounan venäläisen vaimonsa kanssa.

Katri Kulmunin tapaus osoittaa kieleen perustuvaa ihmisoikeuskäsitystä  jossa ihmisoikeudet ovat jakamattomia, kuten Barack Obama sanoo. Olof Palmen mukaan yhdessä maassa ei voi olla yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia. Patrioottien yhteiseloa.

Viljakaisen esimerkki puolestaan tyydyttää kartanoita halajavien mieltä, sotakuplassa elävien kansainvälisten aluevalloittajien oikeuksia, maalaisia kohdellaan kuin mustia poikia Afrikassa. Sitra on perustettu heille poliittisen ajattelun “ylähuoneeksi”. Kaikki mikä liikkuu lyödään rahoiksi, laiska raha pannaan töihin, tyhjentyvät maisemat jäävät maalaisille iloksi ja tulon lähteeksi. Puhuvat isänmaasta. Aleppon kellot. Mennään toisen alueelle, otetaan haltuun ja suojataan. Pelastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...