21.3.2020

Maailma tarvitsee esikuvia tolkku päässä

"Menestys ei ole sitä, miltä elämäsi näyttää muille. Kyse on sitä, miltä se tuntuu sinusta."
Michelle Obama

Luin Obaman kirjan (pääosin) nähtyäni sen Hemingway's pubin tarjoilijan pöydällä Tapiolassa. Huomasin hänen tunnistavan minut ulkonäöltä, luullakseni iltakoulun aikaisen tutun Tainan vinkistä. Hän oli työssä siinä läheisessä Pickwick pubissa.

”Maailma tarvitsee unelmoijoita ja maailma tarvitsee tekijöitä. Mutta ennen kaikkea maailma tarvitsee unelmoijoita, jotka tekevät. ”Sarah Ban Breathnach
Ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia, sanoi Olof PalmeIhmisoikeudet ovat universaaleja, sanoo Barack Obama.

Jaa, näköjään Facebook muisti minun kuvanneen lumisateessa Bolshoi-teatteria kuusi vuotta sitten. Loppuvuodesta tolkunmies varoitteli kasakan vievän kaiken mikä on löyhästi kiinni. Syyskuussa Kuopion piispa oli kysellyt Sonkajärvellä veteraanipäivän puheessaan muistuttaako kiihtynyt Ukrainen tilanne sotamies Mauno Koiviston kokemuksia rintamalla.

Iisalmen Sanomien sivuilta poliittisen eliitin  "lapaan valitusta tulokulmasta syötetty tolkku"  on jotakin muuta kieltä kuin paikallisten ihmisten sydänääntä.,"jotka eivät näe sitä sillä tavalla".

Lisää narratiiviin

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...