27.8.2009

Vapaus on väkevä aate


"Täydellinen leimaaminen tuo mieleen Helsingin herrojen ajojahdin Urho Kekkosta vastaan ennen hänen presidenttiaikaansa ja osin sen aikanakin. Ja osaltaanhan syykin on sama", kirjoittaa Seppo Sarlund.

Olisiko niin, että ideologisen eliitin älyllinen vastuu lepää Suomessa yhä ruotsinkielisten harteilla?

Sitä haastamaan kykenisivät vain sellaiset jotka ovat itsekin itsellisiä, siksi epäluulo ja suoranainen viha kohdistuu itsenäisiin oman tien kulkijoihin. Historiallisen älymystötaakan kantajaksi ilmoittautunut kokoomus ei siihen pysty vaan pysyy suurelle rahalle kuuliaisena, ei liioin vasemmistosta ole haastajaksi koska se on kaulaansa myöten kiinni jokapäiväisen leipänsä hankkimisessa.

Erityisesti "urhous" näyttää kiinnostavan Elinkeinoelämän keskusliittoa jonka johtaja Timo Kekkoselle - hän on UKK:n pojanpoika - on kuulemma säätiöity Urho-brändin käyttöoikeuksista päättäminen. Viimeksi ne on annettu ruotsalaiselle UrhoTv-kanavalle. Se alkaa näyttää Suomen mestaruussarjan jääkiekkoa suomalaisille.

Viestintä- ja nuorisopolitiikka onkin tiukasti rkp:n käsissä. Nuoremman polven suosima Google Maps antaa jo nykyisin suomenkielisellä haulla ruotsinkielisiä katujen nimiä. Esimerkiksi "Kauppakatu, Kuopio” tuo vastaukseksi ”Handelsgatan, Kuopio”. Varkaudessa odottaa saman palvelun mukaan Stora Enson tehtaan lakkauttamista ”Omvägen”, Kiertotie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...