30.8.2009

Säröjä rakenteissa


Miten tästä paradigmaattisesta pohdiskelusta juolahtikaan mieleeni kuinka Christoffer Taxell totesi jokunen vuosi sitten Talouselämä-lehden haastattelussa, että tuskinpa missään ja milloinkaan on niin pieni - ja niin helposti toistensa tavoitettavissa oleva -piiri päättänyt valtakunnan asioista kuin tämänpäivän Suomessa.

Niinpä ei tuntunut suureltakaan ihmeeltä kuulla että UKK:n polvella poikasena keinunut Erkki Tuomioja auttoi kauppa-ja teollisuusministerinä ollessaan Urkin pojanpoika Timo Kekkosen ktm:n ylijohtajan virkaan. 

Tänään puolestaan ihmetellään kuinka toimittaja Timo Harakka on harrastelijapohjalta saanut muutamassa kuukaudessa kokoon sekä yksityiskohtia vilisevän kirjan talouden globaalista myllerryksestä että parin kuukauden päästä tv:ssä odotettavissa olevan näkemyksensä Anneli Jäätteenmäen syrjäyttämiseen johtaneista tapahtumista.

Ehkäpä sama näkymätön virkakäsi on auttanut sekä Tuomiojaa että Harakkaa? Sokea Reettakin ällistelisi miten ihmeessä kiireinen ulkoministeri Tuomioja oli ehtinyt virkatöidensä ohella kirjoittaa yksityiskohtia vilisevän Tieto-Finlandialla palkitun kirjan Hella Wuolijoesta, omasta isoäidistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...