1.6.2023

Meidän vuoksi täällä tänään

Ei auta itku markkinoilla, vaan pitää panna toimeksi: Suomi on pelastettava omakieliseksi, kuten Ruotsi on paikka missä ruotsinkieli on turvassa, Viro on vironkielen turva jne. Helppoa, jos ymmärtää muutoksen alkaneen Italiasta missä pakkokieli siirrettiin Vatikaanin hoteisiin monien kaupunkivaltioiden omaperäisten kielten saadessa täyden vapauden koska mitä kevyemmät ideologiset hallintorakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä.

Tosin pankkimaailma säpsähtäisi jos Paavo Lipponen tai Erkki Tuomioja hihkuisi vapautta Suomen kielille ja murteille! Eikä se helposti sovi Paavo Väyrysen eikä Annika Saarikon suuhun, Petteri Orposta tai Sauli Niinistöstä puhumattakaan. HS vetäisi kovat piippuun.

Veteraanitoimittaja Unto Hämäläinen ihmettelee miksi tällä kertaa halllitusneuvottelujen tekstejä ei vuodateta julkisuuteen, kuten Antti Rinteen aikana vielä tapahtui. Sanoisin, että koska vähemmistökieli on pelastautunut lännen etuvartioasemaksi enemmistökielen sisälle eikä huuhaile missään pilven reunalla.

Milan Kunderan ja Vaclav Havelin kautta opin ymmärtämään miten Euroopan suuri muutos tapahtui. Heidän kaltaisensa olivat synkän kommunismin aikaankin seuranneet Etelä-Euroopan aateveljien kehitystä eurokommunismiksi.

Eurokommunistit tekivät uhkarohkean tempun erotessaan Moskovan luunkovasta marxismileninismistä löytäen omasta kansanperinnöstään elämän iloa ja kauneutta jota Marxin ideologia maanomistuksen sosialisoinnista ei tarjonnut. Economist-lehdessä kirjoitettiin marxisimin tehneen itsemurhan.

Pitkän linjan diplomaatti Jukka Seppinen syytti parisen vuotta sitten US-blogissaan Mauno Koiviston kaudella ulkoministeriössä kielletyn pohtimasta läntisen ajattelun kehitystä julkisuudessa- Kaikkien piti hokea Venäjä, Venäjä, Venäjä. Niinpä Ranskassa opiskelleesta Seppisestä tuli katkera anti-Manu pikkuvirkailija Itä-Euroopan ryhmään. Hän on kirjoittanut siitä kirjojakin.

Seppisen blogista laitettiin linkki Paavo Väyrysen vilkkaaseen US-blogiin, joka sitten kuolla kupsahti pois ja Seppinen vaikeni. Ties mistä syystä Seppisen tytär oli vaaleissa ehdolla rkp:n listoilla.

Vaclav Havelin mukaan Eurooppaa vuosisatojen ajan raunioittaneen kuninkaiden ja valtiouskonnon liiton purkaminen oli selitys sotien loppumiselle Länsi-Eurooopassa. Sellainen ajatus on turhana yhä kielletty Suomessa.

Sinun tähtesi täällä, kirjoittaa tohtori Jenni Haukio, koska pelastus kuuluu kaikille, kuten vapauskin, eikä minnekään pilvenreunalle tohtoreiden murusina ripoteltavaksi.

Nyt pyöritetään taas hallitusneuvotteluissa kiveä ylös mäkeä yhä uudestaan, tai kuten Björn Wahlroos muotoili yritysjohtajan ainoa olemassaolon peruste on lihottaa omistajan salkkua.

Yliopistoissa huippukoulutetut persut - Jussi Halla-aho, Arto Luukkanen, Riikka Purra - ihan hegemoniassa miten isoista rahoista saavatkaan kuulla puhuttavan! Annika Saarikon mairea ilme muistetaan.

Kaikki on ihmisjärjellä ymmärrettävissä, koska jokainen on filosofi, kuten tämän päivän italiaanot sanovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...