24.5.2023

Korttipakkaa jaetaan uudestaan

Jorma Mellerin US-blogissa esiteltiin taannoin professori Henrik Meinanderin teos Kalevi Sorsasta.

Jokunen viikko sitten Meinander oli Helsingin yliopiston hallituksen jäsenenä valitsemassa tunnetun sd -vaikuttaja Seppo Lindblomin Sari-tytärtä yliopiston rehtoriksi, vierellään mm. Antti Herlinin tytär. 

Antti Herlin on HS-haastattelussa maininnut olevansa kotitaustaltaan karjankasvattaja ja saanut siihen USA:ssa koulutustakin. 

Muistan lukeneeni italialaisesta lähteestä sosiaalidemokraatteja järjestellyn sotien jälkeen likaisen työntekijöiksi puhdistautumaan veristen vallankumousten tahroista, mutta kelpaa sinne näköjään naisetkin. Mani pulite, kädet puhtaat, sanovat siellä päin.

Täällä Suomessa kristillisdemokraattisten naisten puheenjohtaja on eronnut sekä puolueesta että Säätytalon hallitusneuvottelijoista, koska ei halua ”politikoitavan pelastuksella”. Lupaava askel kohti EU - ajan omakielistä hallintoa. Mitä kevyemmät ideologiset rakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä.

Älä petä syntyperääsi, älä unohda mitä olet ollut. Elämä on matka, jos et halua eksyä, sinun on aina muistettava mistä olet tullut”, voisi pohjois-savolaista Sari Essayahia muistuttaa.

Essayah on syntynyt tiettyyn kieliympäristöön, uskonto on tullut mukaan aikuisiällä. Uskonnon myötäjäisinä hän on omaksunut "pelastajan kielen” erityisaseman turvallisen elämän suojeluskunnaksi, kuten Sauli Niinistö, Paavo Väyrynen, Sanna Marin, Ben Zyskowicz ja Li Andersson, med mera, ovat tehneet, vaikka ilman uskontoakin. (tässä blogissani 25.3.2023)

Ei edes Mussolini kyennyt valvomaan jokaisen sanan käyttöä korkeasti koulutettujen insinöörien ja maistereiden alkaessa juosta yhteen ja samaan suuntaan pelastuslupauksen perässä.

Vuonna 2015 julkaisemassani kirjassa "Rooma opettaa" kiitän hollantilaista YK-virkamies Theorode van der Pluijm'ia tehtävästä pohtia Suomen keskeneräisyyttä. Niinpä päättelin alustavasti kulttuurihegemonian näkymättömän käden antaneen Sanoma-yhtiön Antti Herlinille, perinteikkään Uuden Suomen nimen sai veljensä Niklas ja Itämeren suojelun Ilkka-veli.

Ajan myötä alkaa näyttää siltä kuin Henrik Meinander vaikuttaisi noissa Hegemonia- piireissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...