2.4.2023

Omistaja päättää? Naiset hallituksessa


Mihin vaalitulos johtaa, riippuu siitä minkälaisia käsitteitä ja sanoja hallituksen muodostaja saa Svenska Klubbenilta luvan käyttää. Niin se meni neukuissakin NKP:n käsitteiden tahdissa. Toki läntinen kaikkivaltias jyräsi perinteisesti omistajan nimissä Antti Rinnettä syrjäytettäessä.

Valta muhii sanoissa ja diskursseissa, tietävät ranskalaiset. Kokenut diplomaatti Jukka Seppinen paljasti ilmeisen vahingossa US-blogissaan, että vihaamansa presidentti Koiviston aikaan ulkoministeriössä kiertäneessä ukaasissa oli kehotettu virkamiehiä olemaan kommentoimasta sotien jälkeisen läntisen ajattelun radikaalia kehitystä. ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” piti vatvoa, ja onkin vatvottu.

Se joka ymmärtää, tietää maailman 'onnellisimman' kansan joutuneen hyväksymään omistajakielen vähemmistökieleksi, joten enemmistönkieltä ei niinkään tarvita? Maailmanluokan ihme. 

Naiset hellivät vähemmistöä kuin pientä lasta, ja vähemmistö muistaa heitä. Piippuhyllyillä kirjoittavat ovat 95% miehiä. Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...