23.12.2022

Hyödyllisiä idiootteja

– Poliittisessa ammattikielessä hyödyllinen idiootti on termi henkilölle, jonka katsotaan propagandoivan asiaa – erityisesti pahaa asiaa, joka on peräisin kavalalta, häikäilemättömästä lähteestä – ymmärtämättä täysin asian tavoitteita ja jota asian johtajat käyttävät kyynisesti.(Wikipedia)

Havainto ei koske pelkästään kokoomusta, vaan yleisemmin suomenkielinen politiikka on hyödyllisten idioottien hallussa ja itseään röyhkeämpien suojeluksessa. Kutsutaan myös yllytyshulluudeksi.

Pappi-sana kreikk.alkukristittyjen baptist, josta il Papa ital, Pope engl. suomenkielellä pappi, ruots. präst, engl. priest, viroksi preeter jne.


– Sinikeltaista kravattia käyttänyt puolustusministeri Carl Haglund nimitti viime töinään pitkänlinjan rkp-läisen Max Arhippaisen puolustusministeriön tiedotusjohtajaksi syksyllä 2017

– HS julkaisi Tikkakosken vaikoiluaineiston joulun alla 2017.

- näin kirjoitin kirjassani ”Rooma opettaa” kevällä 2015:

”Silloin siellä jossakin Simo Häyhä osui satoja kertoja puun oksalta käsin, nyt ovat EU:n suomalaiset sotilasneuvojat Ilkka Salmi ja Georgij Alafuzoff mukana tuloksena 6000 kuollutta torakkaa Donbassissa, eikä mikään ole meillä muuttunut: vanhatestamentillinen rautanyrkki; iske oikeaan, viillä vasempaan, minne vain käteni sinua ohjaa, minä Herrasi olen puhunut; rahan valta ja omaisuusarvon kasvattaminen yli ihmisarvon, vaikka moni osaisi lukea.

Kauan ehdittiin tottua ajatukseen, että läntisen valloitussodan viimeinen näytös olisi koettu holocaustin myötä, mutta sinikeltaisia kravatteja käyttävien yritys ”läntisen” pakkokulttuurin viemiseksi Itä-Ukrainaan on osoittanut toiveet turhiksi. Uskoimme pysyvän rauhantilan EU:n myötä vakiintuneen Euroopassa, mutta se näyttää murtuneen, ellei politiikkaan saada uusia kasvoja.”

Suomalaisen poliitikon suuhun helposti sujahtavan ”brutaalin” lausui tuoreimpana pääministeri Sanna Marin maailman katolla Australiassa
12/2022 vaatien lisää aseita USA:lta. Kohta meni presidentti Zelenskyi presidentti Bidenin puheille, ja tuli taskut täynnä rautaa.

Paavin puhe Urbi et Orbi Vatikaanin aukiolla. Onko Paavilla divisioonia? kysyi Stalin/Hitler.

Tänään Putin aikoo lopettaa sodan pikimmiten, etteivät suomalaiset viestintävaikuttajat ehdi lietsoa sotaa 
maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...