Siirry pääsisältöön

Brutaalimimmit näköalapaikalla

Viime huhtikuussa kävelin pari kilometriä pitkin Välimeren rantaa Pier-Paolo Pasolinin muistomerkille. Hänet oli murhattu yöllä 1.- 2. marraskuuta 1975 Ostian rannassa oman autonsa yli ajamana.

Italialainen uutistoimisto RaiNews.it kertoo tänään, että Pasolinin kuolema lähes 50 vuotta sitten saattoikin liittyä työn alla olleen filmin varkauteen. Antimafian komissio tutkii olisiko Pasolini mennytkin sovitusti Ostian rantaan saamaan häneltä varastetun filmirullan haltuunsa, joten murha liittyisi laajempiin Maglianan koplan operaatioihin. 

Kirjoittaminen oli Pasolinille yksi ihmiskunnan vanhimmista keksinnöistä ja keskeinen kansalaistaito. Onhan läntinen kulttuuri kirjallista kokemuksen siirtoa sukupolvelta toiselle.  

Kirjoitettu teksti pysyy, päinvastoin kuin puhuttu sana joka tulee ja haihtuu. Uudet välineet - blogit ja BoD - hallussa maalaistenkaan ei enää tarvitse vaieta `pyhien pidoissa'. Luovuuden kukkiessa valta ja arvostus siirtyvät uusille ajattelijoille. Sukutaustan merkitys vähentyy. Korkea asema ja peritty viisaus kuihtuvat. 

Brutaali sotakieli paljastaa kielen korruption `näköalapaikalla´ USA:n aseteollisuuden silmänä ja korvana.

RaiNews.it Googlen suomennos:

Antimafia Pasolinista: hypoteesiyhteys murhan ja hänen elokuviensa varkauden välillä

 Käsikirjoittaja ja ohjaaja olisi mennyt Idroscalo di Ostiaan, jossa hänet myöhemmin tapettiin saadakseen heidät takaisin.

 Se voi liittyä joidenkin hänen elokuvansa "Salò tai Sodoman 120 päivää" kohtausten alkuperäisten elokuvien varastamiseen, Pier Paolo Pasolinin kuolemaan, joka tapettiin yöllä 1. ja 2. marraskuuta 1975. Näin luemme. Parlamentin mafian vastaisen komission raportissa, joka yhdistää varkauden kirjailijan murhaan, josta Pino Pelosia, joka tunnetaan nimellä "La Rana", syytettiin.

 Elokuva oli tuolloin vielä tuotannossa, ja komission kuulemistilaisuudessa paljastuneiden tietojen mukaan Pasolini "on voinut mennä Idroscalo di Ostiaan hakemaan elokuvaa". Tässä hypoteesissa komissio lisää, että "merkittävät rikollisryhmät", kuten Banda della Magliana, olisivat osallisena rikokseen.

 Komission toimittamassa raportissa täsmennetään myös, että lähes puoli vuosisataa salamurhan jälkeen "oikeudelliset ratkaisut näyttävät nyt täysin epätodennäköisiltä, ​​mutta historiallisesta näkökulmasta on hyödyllistä, että murhan motiivia ja menetelmiä koskeva tutkimus Pasolinin kuoleman aiheuttanut aggressio, jota kumpaakaan ei koskaan selvitetty, otetaan lopulta huomioon tutkintakomission toiminnan tuloksena syntyneiden, vaikkakin alkioiden havaintojen valossa.

 On myös korostettava, että on tehty tutkivaa journalismia koskevia tutkimuksia, jotka ovat "tuhottanut lopullisesti alkuperäisen hypoteesin, jota valitettavasti tuolloin tukivat tiedotusvälineet ja eräät tuomioistuimen päätökset, joiden mukaan kirjailijan murha oli vain traaginen seuraus seksuaalinen kohtaaminen, joka johti yksittäisen henkilön, nimittäin Pino Pelosin, välittömään pahoinpitelyyn."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kieli hegemonian hampaissa

Mediatalo Keskisuomalaisen isopomo Vesa-Pekka Kangaskorpi saapui perjantaina Jyväskylästä konserninsa johtotähti-Länsiväylän kutsuvieraskemuille Espoon Lippulaivaan. Länsiväylän haastattelussa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä aikoi pyytää kollega Juhana Vartiaisen Helsingistä tutustumaan Lippulaivan kirjastoon. Minulle tuttu paikka. Kirjoittelin siellä US-blogeihin kommenttina kieltä puolustettavan toverillisesti Putinin sanoja ”Ukraina on meidän synnyttämä ja vain me voimme taata pelastuksen” soveltaen.  En gång kamrat, alltid kamrat. ”Kaksi kansaa yksi tulevaisuus; två länder en framtid” Erottajan kivimuuriin parisen vuotta sitten kaiverrettuna, vaikka luultiin vain ultrajuutalaisten enää hakkaavan ikuisia lauseita kiviin. Siitä myös Juhana Vartiaisen ja Antero Vartian, kahden vartijan, pyhiinvaelluksella Espanjassa oli kysymys. Ei ehkä olisi kannattanut hurahtaa yhteen lehtikuvaan, vaikka olikin etusivulla Isodemarin aikoihin? Olisi välttynyt julkiselta puhdistumiselta harhaopis

Kaalihuijaus syvällä yliopistossa

Pyhät tekstit ovat syntyneet ja muovautuneet eri aikoina ihmiskäden ohjaaman kynän tuotoksina, ja sellaisina niihin pitää suhtautuakin, ilman sen kummempaa taikuutta, kriittisesti kuten muihinkin ihmisten aikaansaannoksiin. Erikoisesta syystä tulkinta ei ole saanut Suomessa jalansijaa vaikka sellaiselle EU (Vaclav Havelin mukaan historian vakavimmin otettava rauhanliike) on perustettu. Sinänsä ymmärrettävää, koska muutoin yliopistojärkikin saattaisi päätyä epäilemään kaksikielisyyden pyhyyttä huijauksena, joten ei haluta kuulla naapurikansojemme - Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua ym. EU:n jäsenet - hallitsevan itseään omakielisinä, jollaisia ne olivat olleet jo ennen pyhien tekstien saapumista. Holocaustin syiden erittelyissä rehelliset sielut Italiassa ja Ranskassa havaitsivat tekstien keskeiseksi johtoajatukseksi valmistautumisen juutalaiskysymyksen lopulliseen ratkaisuun.  Kristittyjen ja juutalaisten ymmärrettiin keskenään kilvoitelleen kaikkein älykkäimmän asemasta. Ku

Hyödyllisiä idiootteja

– Poliittisessa ammattikielessä hyödyllinen idiootti on termi henkilölle, jonka katsotaan propagandoivan asiaa – erityisesti pahaa asiaa, joka on peräisin kavalalta, häikäilemättömästä lähteestä – ymmärtämättä täysin asian tavoitteita ja jota asian johtajat käyttävät kyynisesti.(Wikipedia) Havainto ei koske pelkästään kokoomusta, vaan yleisemmin suomenkielinen politiikka on hyödyllisten idioottien hallussa ja itseään röyhkeämpien suojeluksessa. Kutsutaan myös yllytyshulluudeksi. Pappi-sana kreikk.alkukristittyjen baptist, josta il Papa ital, Pope engl. suomenkielellä pappi, ruots. präst, engl. priest, viroksi preeter jne. – Sinikeltaista kravattia käyttänyt puolustusministeri Carl Haglund nimitti viime töinään pitkänlinjan rkp-läisen Max Arhippaisen puolustusministeriön tiedotusjohtajaksi syksyllä 2017 – HS julkaisi Tikkakosken vaikoiluaineiston joulun alla 2017. - näin kirjoitin kirjassani ”Rooma opettaa” kevällä 2015: ”Silloin siellä jossakin Simo Häyhä osui satoja kertoja puun oksal