30.11.2022

Kaalihuijaus syvällä yliopistossa

Pyhät tekstit ovat syntyneet ja muovautuneet eri aikoina ihmiskäden ohjaaman kynän tuotoksina, ja sellaisina niihin pitää suhtautuakin, ilman sen kummempaa taikuutta, kriittisesti kuten muihinkin ihmisten aikaansaannoksiin.

Erikoisesta syystä tulkinta ei ole saanut Suomessa jalansijaa vaikka sellaiselle EU (Vaclav Havelin mukaan historian vakavimmin otettava rauhanliike) on perustettu. Sinänsä ymmärrettävää, koska muutoin yliopistojärkikin saattaisi päätyä epäilemään kaksikielisyyden pyhyyttä huijauksena, joten ei haluta kuulla naapurikansojemme - Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua ym. EU:n jäsenet - hallitsevan itseään omakielisinä, jollaisia ne olivat olleet jo ennen pyhien tekstien saapumista.

Holocaustin syiden erittelyissä rehelliset sielut Italiassa ja Ranskassa havaitsivat tekstien keskeiseksi johtoajatukseksi valmistautumisen juutalaiskysymyksen lopulliseen ratkaisuun. 

Kristittyjen ja juutalaisten ymmärrettiin keskenään kilvoitelleen kaikkein älykkäimmän asemasta. Kumpi ehtisi ennen?

Pitäisikin luottaa pikemmin omien aistien välittämiin havaintoihin kuin näkemättömään silmään tai kuulemattomaan korvaan, saati yhteen stadilaiseen eduskunnan eturivissä motkottamassa maalaisille, vaikka onkin istunut siinä puolet itsenäisyyden ajasta. Herrens heliga nattvard.

Kiitokset US-blogisti Tapio Tuomaalalle tilaisuudesta panna ajatuksia järjestykseen vaikka Annika Saarikko ei ”näe tilannetta sillä tavalla”, tai Petteri Orpon kokiessa hallituksen esityksen "alokkaan asennoksi joka ei käskemällä parane”, tai Sauli Niinistön ollessa eilen Nurmeksessa siellä mistä ”kasakka uhkaa viedä kaiken mikä on löyhästi kiinni”.

Pääesikunnan tiedotusjohtaja Max Arhippainen oli kuulolla tässä yhtenäkin päivänä eräällä toimittajapainotteisella nettisaitilla, jonne olin eksynyt enkö hoksaisi häntä pitkänlinjan rkp:läiseksi???

”Kukaan ei pelasta meitä, paitsi me itse. Kukaan ei voi eikä saa. Meidän itsemme täytyy kulkea polkua.” Paul Carus, tiivistelmä Dhammapadan säkeestä 165. Tämän aamun ajatus Chromebookista

"No one saves us but ourselves. No one can or should. We ourselves must walk the path.” Paul Carus, summary of Dhammapada verse 165."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...