18.5.2022

Nukkuvien herätys

Historiallinen tapahtuma, pelin kääntäjä - game changer, älykäs muutos on nyt blogistanissa totta, uudelleen syntyminen Paavo Väyrysen blogissa:

-”Det viktigaste är att vi har Sverige med” sanoo Erkki Tuomioja Demokraatti-lehdessä. Siis vanhaa tuttua. "Tärkeintä on että meillä on Ruotsi"

– Sanoessaan toisaalla ettei sdp edellytä pohjoiskorealaista yksimielisyyttä Natosta, Erkki Tuomioja on tullut luoneeksi uuden ilmaisun avaamaan median piiloagendaa. Siis uutta ja virkistävää.

– Kansliapäällikkö Bror Wahlroos vinoili tyhmille demareille, paitsi Mauno Koivisto oli hänelle eri maata, ehkä vaikeampi ymmärtää myös kristityn Kim Il-Sungin nousseen jumalaksi sotasankarina. Sittemmin on Miltton hakenut seuraajaa `filosofin pojaksi´ vaikka länsi soittaa Antonio Gramscin sävelmää "jokaisen olevan filosofi, joskaan jokaisella ei ole filosofin virkaa".

Ennen puhuttiin isänmaasta, tulevaisuudessa puhutaan äidinkielestä. Mennään isästä äitiin. Ajan henki vaatii sitä. Maalainen ei enää vaikene seurakunnassa.

Muutos oli jäänyt ulkoministeriön virkamiesten pöytälaatikkoon, koska heiltä oli Mauno Koiviston aikana kielletty kirjoittamasta julkisesti läntisen ajattelun historiallisesta kehityksestä sotien jälkeen. Huudettiin häkäpäisesti Venäjä, Venäjä, Venäjä. He olivat kutsumisvirassa, ei omaa ajattelua.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...