20.5.2022

Ajan henkeä valmiiksi katetusta pöydästä

Kaiken selittämään pyrkineet filosofiat kuolivat molempien ideologioiden mukana, sekä läntisen fasismin että itäisen kommunismin. Kaikkivaltias absoluutti löytyy enää museovaltion sanastosta = median piiloagenda. 

Ihmisluonto on paljastanut yksilön ohjauskeskuksen sijaitsevan korvien välissä, ei jalkojen. Suomenkielisten vaikeudet asennoitua uuteen johtuvat syntymisestä valmiiksi katettuun pöytään. Ei ole tarvinnut paljon aatella, ei ole pitkän linjan kokemusta. Johtava poliitikko mettäperältä suvun ensimmäinen maisteri.

Hoida omat asiasi: ei itsellinen tarvitse välivouhkia asioitaan järjestelemään, eikä nimi miestä pahenna jos ei mies nimeä; kun jätkä lyö lakin päähänsä, on siinä kaikki mukana, ja lippa osoittaa kulkusuunnan, he sanoivat. Raukat ne menkööt merten taa, me emme ryhdy ruotsalaisten rengeiksi emmekä piioiksi! Katsoa saa, mutta ei koskea; rumat on kateellisia ja halut ne on hiirelläkin, he opastivat lapsiaan elämäntaipaleelle muistuttaen ihmiseksi elämisen olevan sitä, että säästää toisen häpeältä. Mutta pillupoliiseja kyllä ilmaantuu, kunhan alat jotakin yrittää, he lisäsivät.

Naiset oikaisevat helpommasta kohdasta. Ranskan, italian, espanjan kielen pänttääjät kansalaisopistoissa 100 % naisia. No, voittaahan siinä vieras kotiolot.

Sivistys löytyy läntisistä kirjoista. Helppoa oikotietä uuteen ei ole, koska se mikä on sotia ihannoiden kirjoitettu, on kirjoittamalla muutettava.

Kirjallisuuden suomenkielinen nobel tavoitteena lähenee joka päivä, syntyy uusia ajatuksia, kirjallisuuden voima koota sirpaleista uutta.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...