28.4.2022

Eukonkantoa Euroopan kartalla

Animus in consulendo liber” NATO:n latinankielinen tunnuslause "ajatus kehittyy vapaasti pohdinnassa” kääntyi suomalaisugrilaisen kulttuurihenkilö Lennart Meren mietelmäksi ”Viro on "paikka" jossa vironkieli on turvassa, Ruotsi on "paikka" jossa ruotsinkieli on turvassa, Venäjä on "paikka" jossa venäjänkieli on turvassa jne.” 

Erästä toista virolaista valtiomiestä soveltaen suomalaiset ulkopoliitikot ihmevinkuvat ruotsinkielen turvasatamassa.

Koomikkoa haetaan parin vuoden päästä pidettävään vaaliin ehdolle. Hyvä olisi jos hiustöyhtö hurmaisi naisväkeä otsalla joka huolehtii valtion kassasta, vaikka ei viranhoitoon kuuluisikaan! Hyvä olis kans olla sellainen tohtorinhattu kun oli näytillä Rönkköjen sukuseuran kokouksessa Kuopion Rauhalahdessa 2008, ja onhan se järjestynyt Paavo Väyrysellekin Åbosta. Hän sai myös näytellä valtiomiesroolia Pohjantähden kesäteatterissaan Kekkosen ja Koiviston hahmojen kanssa. 

Näkemättömän silmän ja kuulemattoman korvan käsikirjoittamaa sirkusta koko suomalainen politiikka, mutta luottamus siihen maailman turvallisimpana sijoituskohteena halutaan taata. Kim Jong-un voisi tulla ihailemaan, eikä turvaisi toista kertaa luottopalloilija Dennis Rodmaniin sanansaattajana.

Kuuluisa usalainen koripalloilija Rodman on vieraillut useaan otteeseen Pohjois-Koreassa kutsuen maan johtajaa Kim Jong-unia ystäväkseen. Vuonna 2005 hän vieraili Sonkajärvellä eukonkannon MM- tapahtumassa kanadalaisen vedonlyöntiyhtiön pyrkiessä eukonkannon siivellä Euroopan markkinoille. 

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...