24.4.2022

Näkemätön silmä ja kuulematon korva sotkevat Suomea

Kirjassani "Ole se muutos jota etsit" 2010 Ahlströmin maanhankintoja 1800- luvulla Sonkajärven Jyrkän kylällä, toukokuussa 2021 Ostia Antica. Palaset loksahtelevat paikoilleen. Antiikin ajoilta baptiste ->  Il Papa -> pappi! 

Olin merkinnyt muistiin - silloin joskus kirjani julkaisun jälkeen - päivän uutisena Sonkajärven kirkon uusi nimi Pyhän Toivon kirkko.

Kirkkonummen Nalle, Toivo Groupin asuntoja. 

Suomalainen mediamaailma Björn "Nalle" Wahlroos selvitysmiehenä

Kansallisteatterin Musta laatikko, äly hoi, älä jätä! "Marttyyri" Wallenberg, Citycon ja Vallilan konepaja, koomikot vauhdissa. 

Ansiona siitä, että olin jossakin nettikeskustelussa viitannut toisinajattelija Vaclav Havelin kokemuksiin teatterin lavastemiehenä kommunistisessa Tsekkoslovakiassa, löysin itseni vasara ja rikkalapio kädessä vuonna 2001 Suomen Kansallisteatterilta.  (kirjassa Rooma opettaa 2015). 

Havel  piti EU:ta historian vakavimmin otettavana rauhanliikkeenä joka on kuninkaiden ja kirkon monisatavuotisen sotaliiton jälkeen syntynyt uudenlainen, maallinen hallintomuoto.

Hän kirjoittaa Carl Bildtin kirjahyllyssään säilyttämässä kirjassa: 

"Valtio, joka ei epäröi valehdella omille ihmisilleen, on haluton olemaan valehtelematta muille valtioille. Kaikesta tästä seuraa, että ihmisoikeuksien kunnioittaminen on todellisen rauhan olennainen edellytys ja ainoa todellinen tae siitä. Kansalaisten ja kansakuntien luonnollisten oikeuksien tukahduttaminenei ei turvaa rauhaa, vaan uhkaa sitä. Kestävä rauha ja aseistariisunta voidaan saavuttaa vain vapaiden miesten toimesta."


Venäjä, Venäjä, Venäjä < - >  läntinen ajattelu

Rauhanoppositio < - > Muistamo. Koomikko presidenttinä, ei pure, eikä anna purra?

On hyviä, ja on huonoja oligarkkeja. Ukrainassa vaikeuksiin joutunut Hartwall on yksi hyvistä suomalaisista, joka on saanut henkisen valtakirjansa Hallitsijalta 1800-luvulla, näkemättömän silmän ja kuulemattoman korvan paikallisedustajalta. Huonoja ovat Putinin oligarkit jotka ovat lianneet kätensä vereen tahriutuneissa bolshevikkien perintökokoelmissa. 

Puhtaat kädet, mani pulite, sanoo italialainen

Valituista valituimpana Kim Jong-un varustautuu raskaasti, niin kuin suomalaiset, joiden pitäisi päinvastoin keventää historian taakkaa hartioiltaan, jotta voisivat kokea asuvansa omakielisessä sivistysvaltio Suomessa. Sonkajärven kirkko pitäisi palauttaa "hyvien jermujen kirkoksi".

Mitä kevyempi ideologian taakka kansalaisten yläpuolella, sitä tyytyväisempi kansa.

Mitä on olla vapaa? Ei riitä, että hokee kysymystä hokemasta päästyään.

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...