23.3.2022

Kollaboraattori muhii ra(u)hassa

Odotellessani hammaslääkärille pääsyä muistelin totalitarismikriitikkojen varoitelleen yksilön valmistamisesta tuleviin tehtäviin. Sellaista tapahtui sekä läntisessä että itäisessä versiossa. Otettiin vaikkapa maalaissyntyinen nätti nuori ”harjattavaksi” tekemään suotuisia tekoja. Siitä kun oli usein tuloksena ylilojaali työmyyrä, kollaboraattori. Tällaista yritystä on itsellenikin tapahtunut jouduttuani yllättäen ja pyytämättä suuren suomalaisen tietotekniikkayhtiön palvelukseen. Siiitä seurasi yökausien opiskelua mitä kummallisempien tietokonejuttujen yksityskohtien viidakossa. Ei sellaiseen paikkaan kenenkään pitäisi joutua! Onneksi jouduin sieltä sitten ulos samalla tavalla kuin olin ymmärtämättömästi päässytkin. Työelämän soisi kehittyvän asteittain kokemuksia vahvistaen.

Ihmisen valmistaminen järjestelmän palvelijaksi on lopetettava. Älykkäiden voimaväki ei saa sitä enää jatkaa, joskin historian paino on eduskunnan siihen sitonut. Kulttuurin hiljainen näivettyminen on estettävä. Kasaantunutta kuonaa poistettava.  Valehtelu on lopetettava. Eduskunta valitsee täysistunnossa Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan! Niinistö saadaan kaupallisissa gallupeissa huippusuosituksi. Koulutetttu kansa ei paljasta toisilleen pyhää riippuvuuttaan pankista. Tiedekeskus Muisti perustettiin bisnesrahalla. Kansanmurha syvenee.

Ei pidä luoda kulttuuria, jonka työmies ymmärtää, pitää luoda työmies, joka ymmärtää kulttuuria, sanoi Arvo Salo. Milttonilaiset kansansosiaalidemokraatit panevat tuon täytäntöön. Työmies oppikoon ruotsia! Ultrafeminismiä. Marxismi on kuollut mutta "älykkäät" eivät sitä kerro vaan nopeat syövät hitaat!

Näinä aikoina jolloin ylipäällikkökin, kuultuaan sodanääniä kahdentuhannen kilometrin päästä, lennähti Amerikan sedän luokse, on riskaabelia väittää hegemoniakriitikkojen kehottavan katsomaan ajanilmiöitä ikäänkuin ihmisten yläpuolelta, sen kun pitäisi olla yksilölle mahdollista. Sanovatkin jokaisen olevan filosofi, kukin omalla tavallaan. Holocaustin jälkeen ei pitäisi vakavissaan puhua minkäänlaisen ihmistä korkeamman älyn olemassa olosta. Kukin on vastuussa omalta osaltaan.

Tunnetun skribentin Jukka Seppisen sanotaan todenneen US-blogissaan että Mauno Koiviston aikaan ulkoministeriössä oli kiertänyt kirjallinen kielto kirjoittaa mitään Ranskaa koskevaa. Niinpä hänestäkin tuli Venäjän vatvoja, vaikka oli opiskellut ranskalaisessa yliopistossa. Kuulostaa melkein uskomattomalta, mutta itselläni on samankaltainen kokemus ministeriötasolta virkamiesten pannessa ylemmältä taholta tulleen ohjeen täytäntöön suosien omia kulttuurisuhteitaan.

Ra(u)han valtakunta, USA, taivaallisen auktoriteetin edustaja meillä ja muualla maanpäällä, on sotinut sotia Irakissa, Afganistanissa ja Vietnamissa, joissa ilmeisesti kukaan ei ole kuollut, joka ei sitä olisi ansainnutkin.

Kommenttini saattavat kuulostaa fiksuilta, mutta niinpä ne ovatkin italialaisen kulttuurihegemoniakritiikin sovelluksia. Yhtenä ohjeena he esittivät jo ennen sotia taivaallisen auktoriteetin korvan ja silmän korvaamista ihmisyksilön omien aistien havainnoilla. Ilmiöt ovat universaaleja, mutta ilmentymät ja sanat paikallisia, he kirjoittivat. 

Ihminen voi muuttua, uudesti syntyminen on mahdollista jo täällä maan päällä!

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...