13.12.2021

Toivossa on hyvä elää?

Vanha nettipäiväkirjani tietää Iisalmen Sanomissa kerrotun 9.4.2011 Sonkajärven kirkon saaneen uuden nimen: Pyhän Toivon kirkko.

Sarfvikiin valmistuu pian vuokralaisille Kirkkonummen Nallen asuntoja Toivo Groupin taloihin.

Sonkajärven papin poika Antti Holma alkaa vetää tv-visailua "Haluatko miljonääriksi".

Keväällä 2017 pistäydyin Roomassa upeassa Villa Farnesinan palatsissa. Upporikas pankkiiri Chigi oli rakennuttanut talon 1500-luvun alussa huvilakseen. Hän oli vaurastunut mineraalikaupoilla, joihin hänellä oli asiaan kuuluva Paavin myöntämä monopoli. Sellaiset rikkaudet johtivat osaltaan uskonpuhdistukseen.
US-blogeissa tuli vuosia sitten iholle muuan iltakouluja käynyt sisällisodassa sukulaisiaan menettänyt Mirkku-"claesandersson", kunnes olen saanut hänet uskomaan ettei minulla tai suvulla ole mitään osaa eikä arpaa sisällissotaan enkä ala sitä syntisäkkiä kantamaan, vaikka yllättäen ja pyytämättä olisikin täynnä kahisevaa, mutta ministeri Annika Saarikko näkyy jatkavan sotaa lupaamalla viikonloppuna Iisalmessa lisää valtionrahaa "mielenterveyspalveluihin toisinajattelijoille.
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ymmärtää nimen olleen joskus luettavissa ns. kirjanoppineiden ilmeistä taivaankannen pönkkänä, ja kohtalon yrityksenä ennaltamäärätty. 

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...