19.6.2021

Älykkäinä kalassa

Uutena haukilahtelaisena näin keltaisen Lamborghinin syksyllä 2001 juuri avatun Iso Omenan Citymarketin hyllyjen väliin parkkeerattuna. Viime vuonna Iltalehti kertoi Matti Ahteen saaneen haluamansa Maserati-kyydin omissa hautajaisissaan. 

Kirjoitin viimekuisen Rooman matkan kuulumisia tässä blogissa otsikolla "Kenraalitason ajatuksia". Siihen päälle HS kertoi kenraali Jarno Lindbergin saaneen italialaisen komentajan adjutantin tiennäyttäjäkseen pyöräilyllä Roomassa. 

Eräs poliitikko riemuitsi viime maanantaina vaalivoiton päälle aikojen "Pallossa" muuttuvan, sitten hän sai "pallonlaajennuksen".

Pietarin kalansaalis jäi kokematta ja teatterin työntekijälle korvamerkityt rönköt joa rytsölät nostamatta. Kaikki läntisen ajattelun suuretkin myytit ovat ihmisjärjellä selitettävissä, lopulta myös suomenkielellä.

Totuuksista tärkein on, että demokratian vapaus ei ole turvassa, jos kansa sietää yksityisen vallan kasvavan pisteeseen jossa siitä tulee vahvempi kuin heidän demokraattinen valtionsa itse on. Sitä syvimmiltään on fasismi - hallitus jonka omistaa yksilö, ryhmä, tai mikä tahansa kontrolloiva yksityinen voima.
-Franklin D. Roosevelt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...