24.6.2021

Ihminen näkee pyhimysten läpi

On kirjoitettu, että Työmies Matti Putkosen ilmeestä Aleksanterinkadulla hänen poliittisen uudelleen syntymisensä tapahduttua saattoi säpsähtää jotakin olevan tekeillä. Ilmeisesti hänellä oli Perussuomalaisten puolueen jäsenrekistereiden haltijana osuutta kun niitä käyttäen mentiin suoraan nettiruudun kautta avainhenkilöiden silmille puoluetta hajoittamaan samaan tapaan kuin katolisissa yhteisöissä jutellaan luottamuksellisesti rippituolissa seinän läpi. Siksi lapsenuskoisten vaikeneminen on ollut täydellistä.

Näin se menee Soinin ja seuraajansa kohdalla: Politiikka on kuin mafia. Jos kärähdät, et puhu. Omerta – vaikenemisen laki – on muita lakeja vahvempi.Totuus ei tule esiin, sillä se tekisi kipeää. Totuus voisi sattua sillä se liippaisi europarlamentaarikkoa, puolueen puheenjohtajaa, tulevia kansanedustajia. Vaikenemisesta on liian monille paljon enemmän hyötyä kuin totuudesta.

Dosentti Arto Luukkanen oli Jyväskylän puoluekokouksessa pyrkimässä puoluesihteeriksi kun Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi. Suurimmat salaisuudet ovat pappien asioita, siis Suomen politiikassa, pelotellaan kummituksilla.

Työmies Putkonen periytyy 1800- luvun teollisuusyhteiskunta-ajattelusta joka Mäntässä säteili ympäristöönsä hyväntahtoista Serlachius perhettä. Koulut ja kirkko toteuttavat sitä hyödyllisenä maahanmuuttona. Siltä pohjalta presidenteiksi on Suomessa tultu.

NL:ssä opittiin lopulta näkemään läpi sankarityöläisten naiivin tietämättömyyden näytelmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...