18.2.2021

Toisten elämä näytelmä

Pahuuden voimille ei annettu tilaa kun pohjoiskorealainen eläinlääkäri menetti päänsä hihkaistuaan sikalassa että ”tässä maassa vain porsaat ovat onnellisia”. Tapauksesta on maininta äsken suomeksi ilmestyneessä kirjassa.

Pohjois-Koreaa hallitsevalla suvulla on kristityt juuret historiassa. Kim Jong-Un on opiskellut Sveitsissä neljä vuotta. Ideologia rakentui sotien jälkeen korottamalla Kim Il-Sung jumalaksi sotasankarina. Olikohan sitä käytetty aineistona hyvien ystävien Paavo Väyryselle kirjoittamissa Minä, UKK ja Manu näytelmissä, tai Erkki Tuomiojan historia harrastuksissa?

Viisaampi luottaa ihmisaistien omiin havaintoihin, kuten  nykyajan italialaiset tekevät, kuin vanhoihin teksteihin - Vatikaani on toista maata - vaikka Pentikäisen lestadiolaisperheen naisjäsen sai noston Turun piispaksi.

Pahat teot kostetaan ja hyvät palkitaan yhä kolmanteen polveen vanhoja tekstejä tulkiten, joskin henki harjataan ja ääni viedään.

Annika Saarikko asettui isänmaan palvelukseen, kuultuaan tahdosta riippumattomia ääniä nousta haastamaan Katri Kulmunia joka tahdosta riippumatonta nostajaa seuraten oli joutunut ahtaaseen paikkaan.

Paavo Väyrynen vastasi tahdosta riippumattoman toiveeseen perustaa Kansalaispuolue, koska Juha Sipilän pelastettua isänmaan Keskustapuolue oli ahtaalla. Sipilä tunnisti nostajansa ruotsalaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...