17.9.2019

Kokoomus diskursseissa



"Urbi et orbi”, puhuu paavi. Urbi tarkoittaa urbaaneja kaupunkilaisia, urpilaisia; orbi orpolaisia, maalaisia. Petteri Orpo, opettajan poika, on perehdytetty metsänomistajien ja maalaisten asioihin maatalousministerinä. Jutta Urpilaisella on jo hyvä virka opettajana.

Valta on kielessä, diskursseissa, sanovat Ranskassa. Ihmisten arkipäivän puheissa ja askareissa, tunnelmissa ja unelmissa. Arkkipiispa John Vikström varoitteli suomalaisia hullaantumasta ranskalaiseen, koska sieltä on hyvän ohella myös moni paha lähtöisin, revoluutiot sun muut, paitsi vääräleukojen mukaan kielellisen eriytyisyytensä näillä main.

Jossain määrin SF-malli muistuttaa pohjoiskorealaista jossa valta periytyy ”veri on vettä sakeampaa” periaatteella suvun parissa, nyt on kolmas polvi menossa Sveitsissä opiskelleen Kim Jong-Unin aikana.

Sitran tapauksessa asia on hoidettu asettamalla Jyrki Kataisen vastaehdokkaaksi professori Markku Wilenius, Rooman klubin tulevaisuusproffa Turusta jonka isä on toiminut hänkin ylärakenteen professoritöissä.

Keskustan johtajan valintaan valmistauduttiin hyvissä ajoin ohjaamalla ehdolle kaksi ministerituttua.

Sopupeli johtaa lopulta totalitarismiin. Ei mikään YIT itse ehdi haalia jokapaikan töitä, vaan virkamiehet alkavat vapaasti juosta vuoren luo!

Kiintoisa alustus Ari Alsiolla US-blogissaan kokoomuksen uudesta puoluesihteeristä, kiitos siitä. Itse asia näyttää pahemmalta. Kristiina Kokko on koulutukseltaan pappi, siis portinvartija valitsemassa valituimpia. Turvaamassa palveluja ylemmälleen. Niin Suomi-Finland toimii, politiikaksi kutsutuissa organisaatioissa yksi kussakin saa ajatella julkisesti, siis johtaa: valtiolaivassa on yksi huippusuosittu ajattelija; keskustassa Seppo Kääriäinen ilahtui puolueen ollessa valitsemassa Juha Sipilää, että saavat sen yhden joka ajattelee.

Leonardo da Vincin tukena saattoi ahertaa isokin avustajakunta oppilaita, mutta historian kirjat mainitsevat vain hänen suosijansa Milanon ruhtinaan.

Nykyisin italialaiset sanovat jokaisen olevan filosofi. Uskon siihen, Vatikaani on eri maata, kuten Turku meillä.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...