30.1.2010

Muutosta ei voi tilata

Rehelliset sielut muistavat, että ensimmäiset muutoksen äänet nousivat kirkon piiristä mm. DDR:ssä.

"Muutosta ei voi tilata", kirjoittaa Espoon seurakuntien hallintojohtaja Markku Porvari tänään ESSE-lehden pääkirjoituksessa. "Jeesuksesta lähtien voimakkaita muutoksia on tapahtunut noin 500 vuoden välein", hän jatkaa.

"Viimeisin suuri muutos on 1500-luvulla tapahtunut reformaatio. Kun muutos on tapahtunut, vanha ei ole kokonaan kadonnut, vaan uutta on syntynyt vanhan päälle. Nyt olisi aika muutokselle. Kun vanhaa maailmaa leimasi ylhäältä alas toteutettava kontrolli, uutta leimaa alhaalta ylös toteuttava malli."

"Ne, jotka ovat seuranneet heikkoja signaaleja, ovat todenneet, että on syntymässä uusi käsitys kirkosta. sisältö syntyy kaikilla mantereilla, kaikissa kirkkokunnissa ja kaikilla tasoilla maallikoista kirkon hengellisiin johtajiin.", päättää Porvari kirjoituksensa.

Mutta kaikilla ei ole kiire mukaan muutokseen. Vilkaiskaanpa vaikka päivän Ilta-Sanomia: luulisi että talvisotaa käytiin viime viikolla.

Mäntsälän kapinan synnyttämä ja tammikuun kihlauksen pyhittämä IS pärjäisi hyvin jos nimettäisiin Euroopan fasistisinta lehteä. Muut palkintosijat menisivät entiseen Itä-Eurooppaan, ellei sitten Suomen Kuvalehti yllättäisi.

”Enemmistöön kuuluvat muodostavat pelkällä olemassaolollaan uhan vähemmistöön kuuluville”, tätä suomalaisen älymystön sekä sisä- että ulkopoliittista probleemia on myös kirjailija Sofi Oksanen menestyksellä soveltanut ”ryssät haisee” romaaneissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...