11.3.2007

Ensimmäinen ihminen


Pitemmän aikaa olen tuntenut tarvetta kysyä olisiko aika kypsä Ensimmäiselle ihmiselle; ennennäkemättömälle suomenkieliselle arviolle suomenkielisestä ihmisestä modernissa maailmassa, josta lapsenuskoisten suojaavat kulissit ovat romahtaneet ja jäljellä on vain vapahtava itsenäisyys.
Arviota voitaisiin kutsua ensimmäiseksi intellektuaaliseksi esseeksi Euroopan äärirajoilla elävään vähäväkiseen minoriteettiin kuuluvan yksilön selviytymisestä globaalissa rajattomassa maailmassa.
Onnistuessaan esseestä kuoriutuisi pienen kovakouraisen eliitin hallitsemasta Suomesta itseensäluottavien iloisten ihmisten maa, jossa uskallettaisiin naureskella vaikka ajoittain toistuvien hallituskriisien mahdollisuudelle, ilman että taivas siitä putoaisi niskaan.
Esseen voisi nimetä myös vaihtoehtoisesti joko Demokratian itsepuolustukseksi, tai Suomalaisen ihmisen neuvottelukunnaksi erotuksena Suomalaisen omistamisen neuvottelukunnasta, joka on EK:n johdolla äskettäin perustettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...