29.7.2006

Il caro diario mio

Olen ollut tàmàn viikon matkoilla Italiassa. Pysàhdyin ensin pàivàksi Bolognassa. sitten menin junalla toiseksi pàivàksi Firenzeen ja nyt lòhòilen maanantaihin asti Riminillà.

Kiitokset lentoyhtiò Sterlingille. Luksuspalvelua. Edestakaisin Bolognaan 160 eurolla.
Kesàpàivà turisteja pursuavassa Firenzessà oli liian kuuma. Tààllà rannallakin on ollut kaunista, joskin keli on nyt huonontumassa. Voin siis istua hetken imastoidussa nettikahvilassa auringon mentyà pilveen ja meren kuohuessa.
Nettipisteità on siellà tààllà, melkein kuin ennen muinoin Helsingissà puhelinkioskeja. Tosin nàità pààstetààn terrorismiuhan takia kàyttàmààn vain henkilòtodistusta vastaan.
Muuan baarinpitàjà tiesi kertoa ennen niin yleisten suomalaisturistien kadonneen Riminlltà làhimarkkinoilleen Baltiaan. Lisàsin hànen listaansa Bulgarian ja Turkin.
Alueen 1300 hotellia ovat tàpòtàynnà italialaisia, saksalaisia ja muita keskieurooppalaisia. Venàjààkin kuulee silloin tàllòin; jokunen ruokalistakin on painettu venàjànkielellà.
Humalaisia tààllà ei ole. Paikallinen lehti kertoi jostakin puistosta lòytyneen yhden kuolleen ihmisen, ilmeisesti huumeisiin. Koko sivun jutussa ihmeteltiin miksi kukaan ei ollut puuttunut ajoissa hànen ongelmiinsa!
Kuka Suomessa korvaansa lotkauttaa jos puistosta lòytyy kuollut juoppo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...