11.6.2023

Kaikki tulee julki

Alexander Stubb on äidinkieleltään ruotsinkielinen, Petteri Orpo suomenkielinen. Tulevissa vaaleissa tämä tulee aina esille, koska kyse on yhteenkuuluvuuden identiteetistä, ja sen säilymisestä.

Holocaustin jälkeen kaikki vanha ja tuttu oli tuhkakasana. Mannermaalla alettiin etsiä kansojen elämälle uutta pohjaa kun sekä ideologiat että uskonnot olivat pettäneet pelastuslupauksensa.

Uuden ajattelun pohjaksi rehelliset sielut Italiassa ja Ranskassa löysivät paikallisen kielen, äidinkielen, joka oli säilynyt läpi kaiken ihmisten tuoman tuhon.

Mitä kevyemmät ideologiset rakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä, alettiin toimia. Syntyi EU, maailman edistyneimmäksi hallintomuodoksi sanottu maallinen hallintotapa joka on turvannut rauhan ihmisille.

Sanna Marin on suomenkielinen, mutta hyväksyy kaksikielisyyden koska sillä pelastuu lööppeihin ja on julkisuuden edellytys Suomessa.

Tammisaaren vankileirillä -18 ylilääkäri Biaudet tuomitsi ja pelasti yksilöitä. Niihin aikoihin ei ole paluuta, vaikka HS otsikoi pääkirjoituksessaan myös EU:n suuntaavan tulevaan ”kovat piipussa”.

Syvemmälle demokratiaan

Taitaapa olla rahakansanpuolueen aika hypätä ulos liiankin perinteisestä Svenska Klubben/sd-sopasta maksaa muiden huveista: Ahtisaari Stubbi...