22.3.2023

Tyhmyyttä on omata vastaus joka asiaan. Viisautta on omata kysymys joka asiaan - Milan Kundera

 

Kultainen sääntö käskee suomalaiset miehet kommentoimaan blogeissa etteivät olisi pahanteossa mistä italialainen Primo Levi on kirjoittanut omakohtaisista Auschwitz kokemuksistaan ”Hirviöitä on, mutta niitä on liian vähän ollakseen todella vaarallisia; tavalliset miehet ovat vaarallisempia.” 

Tekstien itsekritiikkinä ymmärrettiin raamatun syntyneen 2000 vuoden kuluessa ”miekkaa teroittamalla” kilpailevan älyn pään menoksi. Kaikkea mitä on kirjoitettu alettiin katsoa uusilla silmillä, paitsi Suomessa mentiin EU:hunkin koska Ruotsikin meni. Ruotsalaisten euroäly on aina ollut vuosikymmeniå edella täällä pelättässä Venäjä, Venäjä, Venäjä.

Muualla kuin Suomessa raamatun lapsellisuuksien seurailu on EU-ajan myötä hiljalleen unohdettu paksun kirjan yhdeksi läpikäyväksi pääjuonteeksi paljastuttua juutalaiskysymyksen lopullisen ratkaisun valmistelun, niin eikö meille riitä työtä tietämättömien suomalaisten puolesta? ruotsalaiset kyllä pelastavat omansa.

Sen kun näkisi että Greta Thunberg tulee itse hakemaan Hgin yliopiston teologisen tiedekunnan myöntämän kunniaprenikan, vai pyyhkäiseekö paikkojaan kuten kaikki muutkin ruotsalaisälyköt kuullessaan puhuttavan Suomesta?

Sattumoisin tiedän, että HS:ssa Thunbergia kehuva kirkkohistorian professori Tuomas Heikkilä on toiminut Suomen Rooma instituutin johtajana. Tällä hetkellä antiiikia tutkivaa Villa Lantea johtaa eräs ummikkoruotsalainen. Hän tuskin kertoo suomenkielen ”pappi” -sanan juontuvan varhaiskreikkalaisesta kastamista tarkoittavasta sanasta ”bapitist” – samoin kuin italiankielen paavi ”il Papa” ja englannin "Pope". Kansan parissa työskentelevä ”pappi” on ruotsiksi ”präst”, engl. ”priest” ja viroksi ”preeter”. 

Sekä alkukristityille että juutalaisille arkkienkeli Mikael oli kaikista suurin sanansaattaja, mutta sitäkään ei kerrota, paitsi YLE:n ja SDP:n johdossa toiminutta Mikael Jungneria, kuten myös HS:n entistä päätoimittaja Mikael Pentikäistä on mediassa toimivien kuunneltava. Vaikuttajaviestinnäksi sanovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...