17.3.2023

Tilataksiin mars!


Liike Nyt, tuo politiikan ”start up”, luotiin arkkienkeli Mikaelin (Jungner) etusormen kosketuksella herättäen Kokoomuksesta ajattelemaan kykenevät tilataksiin ”Tärkeintä on liike” Manun perillisinä, mutta kun ”Venäjän idea” on paljastunut viestintäväen kynänjälkiä täynnä olevaksi, eikä Erkki Liikasen ideoima kirjan käännös englanniksi sitä riitä pelastamaan, presidenttiehdokas Hjallis Harkimo voi huudella yksin taivaalle Rahaa, Rahaa!

 Presidentti Mauno Koivisto on kirjoittanut Venäjän ideasta HS:n mukaan:

”Kronikoiden pohjalle rakentuu osin myös ajatus, että Kiovan ja myöhemmin Moskovan ruhtinas hallitsi ’Jumalan armosta’, että Venäjä on poikkeuksellinen valtio: sen on itse Jumala perustanut, ja valta tulee Jumalalta eikä mistään vähäpätöisemmistä lähteistä, eikä missään tapauksessa kansasta. Semmoinen ajatus, että valta tulisi alhaalta päin, on ollut Venäjällä vieras. Viisaus tulee vain ylhäältä, pyhistä kirjoituksista, uskonnosta, filosofiasta.”

Vaihdetaanpa Kiovan tilalle kokeeksi Turku ja Moskovan tilalle Tukholma:

"Kronikoiden pohjalle rakentuu osin myös ajatus, että Tukholman ja myöhemmin Turun ruhtinas hallitsi ’Jumalan armosta’, että Suomi on poikkeuksellinen valtio: sen on itse Jumala perustanut, ja valta tulee Jumalalta eikä mistään vähäpätöisemmistä lähteistä, eikä missään tapauksessa kansasta. Semmoinen ajatus, että valta tulisi alhaalta päin, on ollut Suomessa vieras. Viisaus tulee vain ylhäältä, pyhistä kirjoituksista, uskonnosta, filosofiasta."

-----------

Länsi-Eurooppaa läpi historian raunioittaneet sodat ovat EU:n myötä käyneet mahdottomiksi kuninkaan ja valtiokirkon roolin häiventyessä kansojen yhteistyössä. Samalta pohjalta saattaa löytyä myös rauha Ukrainaan Putinin ja patriarkka Kirillin kauden jälkeen, mutta mitä arvelee Turun matriarkka Mari Leppänen?

Syksyllä järjestettiin Vaclav Havelin kotikaupunki Prahassa presidentti Macronin aloitteesta suuri rauhankonferenssi joka pääsi otsikoihin pääministeri Sanna Marinin komentaessa Venäjää ulos Ukrainasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...