Siirry pääsisältöön

Tilataksiin mars!


Liike Nyt, tuo politiikan ”start up”, luotiin arkkienkeli Mikaelin (Jungner) etusormen kosketuksella herättäen Kokoomuksesta ajattelemaan kykenevät tilataksiin ”Tärkeintä on liike” Manun perillisinä, mutta kun ”Venäjän idea” on paljastunut viestintäväen kynänjälkiä täynnä olevaksi, eikä Erkki Liikasen ideoima kirjan käännös englanniksi sitä riitä pelastamaan, presidenttiehdokas Hjallis Harkimo voi huudella yksin taivaalle Rahaa, Rahaa!

 Presidentti Mauno Koivisto on kirjoittanut Venäjän ideasta HS:n mukaan:

”Kronikoiden pohjalle rakentuu osin myös ajatus, että Kiovan ja myöhemmin Moskovan ruhtinas hallitsi ’Jumalan armosta’, että Venäjä on poikkeuksellinen valtio: sen on itse Jumala perustanut, ja valta tulee Jumalalta eikä mistään vähäpätöisemmistä lähteistä, eikä missään tapauksessa kansasta. Semmoinen ajatus, että valta tulisi alhaalta päin, on ollut Venäjällä vieras. Viisaus tulee vain ylhäältä, pyhistä kirjoituksista, uskonnosta, filosofiasta.”

Vaihdetaanpa Kiovan tilalle kokeeksi Turku ja Moskovan tilalle Tukholma:

"Kronikoiden pohjalle rakentuu osin myös ajatus, että Tukholman ja myöhemmin Turun ruhtinas hallitsi ’Jumalan armosta’, että Suomi on poikkeuksellinen valtio: sen on itse Jumala perustanut, ja valta tulee Jumalalta eikä mistään vähäpätöisemmistä lähteistä, eikä missään tapauksessa kansasta. Semmoinen ajatus, että valta tulisi alhaalta päin, on ollut Suomessa vieras. Viisaus tulee vain ylhäältä, pyhistä kirjoituksista, uskonnosta, filosofiasta."

-----------

Länsi-Eurooppaa läpi historian raunioittaneet sodat ovat EU:n myötä käyneet mahdottomiksi kuninkaan ja valtiokirkon roolin häiventyessä kansojen yhteistyössä. Samalta pohjalta saattaa löytyä myös rauha Ukrainaan Putinin ja patriarkka Kirillin kauden jälkeen, mutta mitä arvelee Turun matriarkka Mari Leppänen?

Syksyllä järjestettiin Vaclav Havelin kotikaupunki Prahassa presidentti Macronin aloitteesta suuri rauhankonferenssi joka pääsi otsikoihin pääministeri Sanna Marinin komentaessa Venäjää ulos Ukrainasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kieli hegemonian hampaissa

Mediatalo Keskisuomalaisen isopomo Vesa-Pekka Kangaskorpi saapui perjantaina Jyväskylästä konserninsa johtotähti-Länsiväylän kutsuvieraskemuille Espoon Lippulaivaan. Länsiväylän haastattelussa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä aikoi pyytää kollega Juhana Vartiaisen Helsingistä tutustumaan Lippulaivan kirjastoon. Minulle tuttu paikka. Kirjoittelin siellä US-blogeihin kommenttina kieltä puolustettavan toverillisesti Putinin sanoja ”Ukraina on meidän synnyttämä ja vain me voimme taata pelastuksen” soveltaen.  En gång kamrat, alltid kamrat. ”Kaksi kansaa yksi tulevaisuus; två länder en framtid” Erottajan kivimuuriin parisen vuotta sitten kaiverrettuna, vaikka luultiin vain ultrajuutalaisten enää hakkaavan ikuisia lauseita kiviin. Siitä myös Juhana Vartiaisen ja Antero Vartian, kahden vartijan, pyhiinvaelluksella Espanjassa oli kysymys. Ei ehkä olisi kannattanut hurahtaa yhteen lehtikuvaan, vaikka olikin etusivulla Isodemarin aikoihin? Olisi välttynyt julkiselta puhdistumiselta harhaopis

Piiloagendan avaus

Venäjästä lohjennut Suomi hajoaa mukana (rahaton – rahat on, siksi Hanken, 'ruki verkh!'), tai jää epävaltioksi jossa isien hyvät teot palkitaan ja pahat kostetaan neljänteen polveen (muistiton – Muisti on). Ihminen on kaikki - ei ole saatavissa mitään varmuutta ihmistä paremman ajattelun olemassaolosta. Ero muihin luomakunnan eläviin on selvä: ihmisyksilön ohjauskeskus sijaitsee korvien, ei jalkojen välissä. Läntinen ajattelu on kirjoitettua perintöä, kehittynyt sukupolvelta toiselle lukemisen taitona ja luomisen intona, eihän ihminen elä yksin konkretiasta, vaan myös mielikuvituksesta ja unelmista. On mahdotonta keksiä täysin uutta läntiseen ajatteluun, niin paljon herroja ja orjia on ollut olemassa 2000 vuoden kuluessa. Läpi aikain ajattelu on kehittynyt Italiassa. Työelämän muotoja vaihdellen on menty vapautta kohti. - Jokainen on filosofi, joskaan jokaiselle ei ole filosofin virkaa, sanovat nykyisin EU-Italiassa päin. Italian pääministeri Giorgia Meloni on tykästynyt enne

Kaalihuijaus syvällä yliopistossa

Pyhät tekstit ovat syntyneet ja muovautuneet eri aikoina ihmiskäden ohjaaman kynän tuotoksina, ja sellaisina niihin pitää suhtautuakin, ilman sen kummempaa taikuutta, kriittisesti kuten muihinkin ihmisten aikaansaannoksiin. Erikoisesta syystä tulkinta ei ole saanut Suomessa jalansijaa vaikka sellaiselle EU (Vaclav Havelin mukaan historian vakavimmin otettava rauhanliike) on perustettu. Sinänsä ymmärrettävää, koska muutoin yliopistojärkikin saattaisi päätyä epäilemään kaksikielisyyden pyhyyttä huijauksena, joten ei haluta kuulla naapurikansojemme - Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua ym. EU:n jäsenet - hallitsevan itseään omakielisinä, jollaisia ne olivat olleet jo ennen pyhien tekstien saapumista. Holocaustin syiden erittelyissä rehelliset sielut Italiassa ja Ranskassa havaitsivat tekstien keskeiseksi johtoajatukseksi valmistautumisen juutalaiskysymyksen lopulliseen ratkaisuun.  Kristittyjen ja juutalaisten ymmärrettiin keskenään kilvoitelleen kaikkein älykkäimmän asemasta. Ku