27.2.2023

Suomi - Finland kehityskohteeksi

Zelensky haluaa keskustella Kiinan ideasta jakaa Ukraina kolmeen osaan. 

  https://www.bbc.com/news/world-europe-64762219

Voisivatkin ottaa mallia Björn Wahlroosista äänestää jaloillaan missä haluaa asua? Sehän olisi modernia läntistä ajattelua. Idässä venäjän-, lännessä ukrainankielisiä ja siinä välissä tuumailijoita, ilman mitään Berliinin muuria, tottakai.

Ukrainan jälkeen romahtaa autoritäärisen Suomen vienti-idea: rahat on, siksi Hanken ja ”ruki verkh!”, tai kasakka uhkaa viedä kaiken mikä on löyhästi kiinni, jos niin haluaa sanoa, ettei toimintaa perustella järjellä vaan tunteella. Kielellistä kateustyötä kutsuvat vaikuttajaviestinnäksi.

Sotien jälkeen rehelliset sielut Italiassa ja Ranskassa pohtiessaan miten Eurooppa nousisi tuhkasta havaitsivat paikallisen kielen - äidinkieli, modersmål - säilyneen ideologioiden ja uskontojen petettyä pelastuslupauksensa.

Putin ihmetteli Ukrainan kriisiytyessä miten läntiset olivat hukanneet uudet ajatuksensa. Mutta sielläpä olikin sinikeltaisia suomalaisia asiantuntijoita konsulttihommissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...