16.3.2022

Siitä mitä kansa on aina epäillytkin

Jos kerran vanhoja muistellaan niin toivoisi Mikkelin sotarauhainstituutti Muistilta seminaaria "Missä kuljimme kerran - Eurooppa rauhan tiellä sen jälkeen kun yksi-isäisen läntisen ajattelun kaksi velipoikaa - kristityt ja juutalaiset- olivat joutuneet ankaraan perimyssotaan ääripisteenään holocaust."

Kun toivomus viime sunnuntaina blogistanissa julki lausuttiin, varapuhemies Antti Rinteen vastaus saatiin samana päivänä Iltalehdessä, mutta niin pitääkin olla: kaiken takana on ihminen vaikka viesti kulkee tässä maassa taivaallisen auktoriteetin kautta. 

Eilen puhemies Matti Vanhanen vieraili Tukholmassa tavaten mm. kuningas Kaarle Kustaan. 

Meidän ns. modernissa Suomessa vallitseva hegemonia, yhteiskunnallinen johtajuus, on luotu ja vakiinnutettu monilla eri alueilla poliittisen johtamisen ja vaikuttamisen tavoilla. On onnistuttu tekemään omasta ideologiasta yleinen ideologia.

Hegemonian muodostamiseen on tarvittu legitimiteetin säilyttämistä, poliittista indoktrinaatiota sekä kykyä yhdistää eri poliittisten ryhmien keskenään ristiriitaiset intressit yhteisymmärrystä ja kompromissitarvetta painottaen taivaallisen auktoriteetin kokonaisuudeksi.

Luottamuksen hokemisessa on kysymys eräänlaisesta omertasta, koska auktoriteetin paljastuminen tyhjäksi tynnyriksi olisi liian suuri haaste joka voisi vahingoittaa hyvin monia asiaan sekaantuneita; åbolaisten lisäksi rahaan rakastuneita, korkeimman tason poliitikkoja ja päätoimittajia.

”Jos todella uskot siihen, mitä olet tekemässä, työskentele kovasti, älä ota mitään henkilökohtaisesti ja jos jokin estää yhden reitin, etsi toinen. Älä koskaan luovuta." Laurie Notaro

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...