12.2.2022

Identiteetistä ei päätetä toreilla

Erkki Tuomiojan kaksikielinen identiteetti on hyväksyttävissä syntyperäisenä, yhtä hyvin kuin minulle identiteettiäni on suomenkielisyys ja savolaista ylpeyttä Niskasen Kertun mitalista, eihän yksilön identiteetistä voida päättää äänestämällä, vaan se on jotakin mihin synnytään.

Tuomioja ei ole syntynyt demariksi vaan teini-ikäisenä ”pyytetty” pois Urkki-sedän polvelta keinumasta.

Ruotsinkieliseen pappissukuun syntynyttä Jussi Halla-ahoa "pyytetään" parhaillaan valtiomieshommiin.

Eikä Timo Soinille katolilaisuus ole synnynnäistä vaan myöhästynyttä, sillä åbolaisuuden isosä Amos Anderson vietti pitkiä jaksoja 1920-30 luvun Italiassa yrittäen katoliseksi kääntyneenä herättää nukkuvia Suomessa, joskin huonolla menestyksellä.

Muutama vuosi sitten HS julkaisi laajan artikkelin Amos Andersonista AmosRex-museon avaamisen yhteydessä, joskin toimittaja joutui toteamaan ettei niistä italiavuosista ole tietoa saatavissa!

Googlettamalla ilmenee ettei tämän päivän Åbo Akademi tunnista lapsensa isyyttä, vaikka tämä toimi aikoinaan akatemian sponsoreiden johtonimenä.

Osaan kyllä hyvin ruotsia, ei siitä ole kysymys.

— 19:42 —

Tavallistakin parempi etätapaaminen ulkoasiainvaliokunnalla tänään presidentti Niinistön kanssa. Jännitteisessä kansainvälisessä tilanteessa on tärkeätä että voimme käydä avointa luottamuksellista keskustelua presidentin kanssa kaikista tilanteeseen liittyvistä asioista ja myös siitä miten tilannetta kotimaassa käsitellään.(ETfacebook)

Narratiiviin

Maalaiset hakemaan opiskelupaikkaa Hankenilta, elämme sivistysvaltiossa! Kysymys ei saa enää olla siitä miten säilyttää niiden asenteita jot...