22.1.2022

Keveyttä, nopeutta, täsmällisyyttä, näkyvyyttä ja moninaisuutta reagointiin, kirjoittaa Italo Calvino kirjassaan ”Kuusi muistiota seuraavalle vuosituhannelle”

Tämä keskustelu julkaistiin keskiviikkona 19.1. aamupäivällä Juha Hämäläisen US-blogissa "Kirjamessut ja elämänviisaus" kommentteina:

- Nykyitalialaiset puhuvat viehätysvoimasta yksilöllisenä charmina, onhan jokainen ihminen ainutkertainen persoonallisuus, mutta meidän (nais-!) poliitikoille charmi on tietyn kulttuuripiirin vetovoimaa.

– mutta eikö jokainen olekin uniikki, todellinen ja pantava? 
- Juupa juu, omasta mielestään ainakin, ja niitä varten joista kaikki eivät olleet tuota mieltä, perustettiin nunnaluostareita, ettei politiikka olisi ”rumien naisten hallitsemia vähemmistöjen paratiiseja”, so. pahinta mitä muuan valistusfilosofi Ranskassa pelkäsi. Koulutuksen tehomaassa voidaan muutamassa vuodessa valmistaa tuntemattomasta kaunottaresta huippupoliitikko.

Perjantaina 21.1. HS uutisoi: Pääministeri Sanna Marin (sd) ja hänen hallituksensa nuoret naisministerit ovat joutuneet laajan vihapuheen kohteiksi, uutistoimisto Reuters kertoo.

”Näemme, että kun olet nuori ja nainen, sinuun kohdistettu vihapuhe on usein seksualisoitunutta”, Marin sanoi keskiviikkoisessa haastattelussa.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...