21.10.2021

Suuri kaalihuijaus pitää estää

Joko ”munat on” tai sitten on ”munaton”. Valta on kielessä, sanoissa ja sanonnoissa, diskursseissa sanoo ranskalainen. Karun historian opettamina sukulaiskansamme virolaiset nojaavat turvallisuuspolitiikkaansa kulttuurin omakielisyyteen, haluamatta muuttua pohjoismaiseksi hyvinvointi-mösssöksi,  jota Mäntyniemessä kutsutaan Helsingin hengeksi. Jos vituttaa, Suomessa voi aina perustaa uusia puolueita, ja onhan niistä viime vuosina Liikettä rahan perään syntyNyt.

Viehätysvoima ”charmi” on sitä että osaa kuulla myönteisen vastauksen vaikka ei olisi esittänyt selvää kysymystäkään, kirjoitti Albert Camus.

Jos suuri kaalihuijaus toteutuu, Eurooppa on ottanut mallia Suomesta peruuttamalla keskeiset EU:n ihmisarvoihanteet siirtymällä rakastamaan rahaa.

Paaville Jumalan maanpäällisenä edustajana palautetaan omistusoikeudet kaikkeen mikä on maanpinnan alla ihmissilmän tavoittamattomissa koska ”alussa Hän loi maan ja taivaan”. Paavi voi myöntää kavereilleen monopolistisia käyttöoikeuksia. Kaivosoikeudet ovat aina olleet Suomessa kansainvälisten yhtiöiden haluttavissa. Suomen metsät imevät kasvuvoimaa juuristollaan maan sisältä, nekin siirtyvät kaupanteon kohteiksi, kuten myös Venäjän metsät. Ovatkin niin lähellä. Kolonialistien haave panna laiska raha töihin toteutuu.

Ilmeisesti tähän yhteyteen sopii sekä Olof Palmen lausahdus että jokaisella on oikeus omiin unelmiinsa, olivatpa kuinka salaisia tahansa ja ettei yhdessä maassa voi olla yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia, sekä Barack Obaman nimissä kulkeva ajatus että ihmisoikeudet ovat jakamattomia ja universaaleja.

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...