29.10.2021

Inkvisitio strategisen älyn palveluksessa

- Uskonto ja ruotsinkieli ovat saman lantin kaksi puolta; raha (Suomen Pankki) on toinen kivijalka,  kolmannen muodostaa valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja jonka eduskunta valitsee, ja neljännen kenraalitason strateginen ajattelu. Jos yhtä järkyttää, taivaan kansi uhkaa romahtaa päälle.  

- MediataloKeskisuomalaisen johtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi on toiminut eduskunnassa useamman vuoden ajan kansainvälisten asiain neuvoksena. Sittemmin on Miilu-lehden ja Iisalmen Sanomien  haltuunotto toteutunut hänen johtamansa mediatalon suojiin ulottaen partaNallen pillupoliisien huolenpitoketjun isonkirkon anu-mateilta aina Rutakon punamultapeltoja raivaaviin maanmatosiin saakka. Radio Sandels antaa Iisalmesta päivittäistä tulitukea houkutellen kuulijoita Ruka-majaa rakentamaan "sinne missä kerran kuljimme".

- Eduskunnan inkvisition tutkinnoissa on kyse hyvin arkipäiväisistä asioista, kuten virkamiesten ja poliitikkojen siveyteen tai viranhoidon väärinkäytöksiin liittyvistä asioista. Siis aivan samoista asioista kuin usein kysymys oli Pyhässä inkvisitiossakin.

 - Strategia kääntää tänä päivänä median huomion Tikkakoskelta korkean oikeuden saliin. Pyhän inkvisition sanoilla toimittajan odotetaan olevan pelosta "niinkuin kuollut ruumis, jolla ei omaa tahtoa ole"

- Ruotsinkieli on jumala Suomessa. Kieli itsessään on uskonto, joka pelkää, että ihmiset hylkäävät kielen toisen uskonnon vuoksi. Myös talous on uskonto. Björn Wahlroos sai aimo herätyksen omalta isältään joka sai hänet järkiinsä ettei kaksikielisessä Suomessa tarvita mitään talouselämän rakenteiden kumoamista taikauskoisten ihmisten järkiinnyttämiseksi, koska ”kommunaalinen” yhteisöllisyys on toteuttu älykkäiden taikapiirissä Hankenilla.

- Vapauden kaihoa heiniltä härkien. Omien aistien havaintoja, vapaasti hengittävän ajattelun keveyttä, nopeasti ja läpinäkyvästi, mutta miksi vain miehet?  

- Suomalaisen miehen ja kuvankauniin venäläisen naisen lemmensuhde voi synnyttää korviketuotteena ihailtavaa maailman missilehdistölle mikä itse asiassa onkin luontevaa monen mediafoorumin takana olevien sukujen hyödyttyä sotakorvaustoimituksista. Missä kuljimme kerran.

- Eiran puistonpenkillä kuulan ampumisesta homon kalloon unelmoinut on ehdolla sotien aikaisen pikakiväärimiehen manttelinperijäksi.

- Erkki Tuomiojan historiayhdistys ”Historioitsijat ilman rajoja” on kuihtunut enemmistökielisten farmiliigaan: Jari Sarasvuon, Timo Vihavaisen, Arto Luukkasen, Paavo Lipposen, Jyrki Kataisen, Mikkelin kaksosten Ekin&Ollin ja Lasse Lehtisen seuraan. 

- Sdp- kollaboraattoripuolue uskonnon maallisena versiona ja valituista valituimpien  palvelijana. Kansallisesta historiasta viisastuneena harva italiaano haluaa kuulla olevansa demari. 

- Varokaa  siellä Liisanpuistikon Klubbenilla luodessanne Riikan joka ei anna teitä "purra" vaikka luotu "marina" loppuisi. Joka sanoo että toinen on, itse on. Ensin syytti maalaista sieluttomaksi, sitten alkoi poistaa sielun kaikilta maalaisilta.

- Kulttuurihegemonia alkaa sulaa, kun ei ylenmäärin kunnioiteta senioriteettia mistä Jean-Paul Sartre oli muistuttanut, että hiljainen perintötieto oli tehnyt ihmiset arkajaloiksi puuttumaan ajoissa juutalaisten kohteluun. 

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...