13.10.2021

Historiaa ilman rajoja - kenraalitason ajattelua

Sotaleikit poikien kanssa muistuvat ensimmäisenä ministeri Krista Mikkosen mieleen Korialla vietetystä lapsuudesta.

Tamminiemen pesänjakajat-kirjan tekijät menivät puolestaan tehdyn työn päälle illalliselle Svenska Klubbenille.

On syytä epäillä Historioitsija ilman rajoja - Tuomiojan syntyneen samassa paikassa Liisanpuistikon heinillä härkien, ja eikös sovi myös Timo Vihavaisen blogin lmestymiseen?

Sivustollaan Svenska Klubben kertoo että ”från 1990-talet har reseverksamheten systematiserats med en kulturresa i hemlandet inför sommaren och en utrikesresa under hösten. Resmål kan vara vänklubbar eller andra platser av intresse. Utlandsresorna har nått platser som Lützen och Breitenfeld, Kiev och Poltava, Normandie och Hohenlockstedt, Irland och Skottland, Baku och Minsk, Vorpommern och Berlin, Bulgarien och Polen, Moldavien med Transnistrien, de baltiska staterna och de nordiska länderna samt naturligtvis städerna med utländska vänklubbar.”

Sama suomeksi: ”1990 -luvulta lähtien matkailutoimintaa on systematisoitu kulttuurimatkalla kotimaassa ennen kesää ja ulkomaanmatkalla syksyn aikana. Kohteita voivat olla ystäväklubit tai muut kiinnostavat paikat. Matkustaminen ulkomaille on saavuttanut paikkoja, kuten Lützen ja Breitenfeld, Kiova ja Poltava, Normandia ja Hohenlockstedt, Irlanti ja Skotlanti, Baku ja Minsk, Länsi -Pommeri ja Berliini, Bulgaria ja Puola, Moldova Transnistrian kanssa, Baltian maat ja Pohjoismaat ja tietysti kaupungeissa ulkomaisten ystäväklubien kanssa.”

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...