10.8.2021

Viisaus alkaa tosiasioista

Joskus elämässä on puolustettava sitä, mikä on oikein


Jokainen voi oppia ”katsomaan näkymättömän silmällä” ja siten kasvaa moderniksi ajattelijaksi ns. yli-ihmisen rooliin luottamalla omien aistiensa havaintoihin. Filosofia on kuollut jokaisen kyetessä filosofiksi.

Ei ole mikään häpeä suomenkieliselle myöntää yksinkertaiselta tuntuvan ajatuksen omaksumisen olevan vaikeaa. Sain Roomasta 80-luvulla palatessani YK:n parivuotisesta työstä tehtäväksi suomalaiselle mahdottomaksi arvellun tehtävän ratkomisen. Arveltiin uniikin yhteiskuntajärjestelmän perustuvan jonkinlaiseen lahjontaan. Onhan kehityseroissa kiinni kirimistä; joka paikan donnereilla on Agricolasta lähtien 500 vuoden etumatka.

Helposti huomaa googlettamalla `jänistäjän´ olevan Meksikon juutalaista sukua Kaivopuiston taivaalla jylistäneiden hävittäjien jälkeenkin. 

"Meillä oli siitä hirveän vaikea kokemus", sanoo huippuosaajille suunnatulta 90 Day Finn ohjelmasta eronnut Deborah Berebichez jätettyään Suomen pikaisesti. "Joskus elämässä on puolustettava sitä, mikä on oikein". 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008181947.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Bonnierin ristin ritarit

Kahden totalitarismin välienselvittelyn tuloksena on läntinen ajattelu päässyt irti ns. tekstin kahleista - kaikki mitä voidaan sanoa, vo...