3.3.2021

Inkvisitio vähemmistösuojana

Kun somessa oli esitetty senioriteettia käytetyn läntisen kirkkokunnan piirissä piiloagendana vaieta juutalaisvainoista, ja saatettiin jopa verrata seniorikielen suhdetta juniorikieleen kylmässä Pohjolassa, niin HS julkaisi kokoetusivun Sinebrychoff-mainoksen stadin murteella! 

Niin kai se on, että joka diggaa seniorikieltä, ei himmaile, vaan skulaa täysillä. Sivumennen sanoen, Hesarilla on uudehko päätoimittaja ´vaikuttavuustoimittamista´ varten, Anu Ubaud.

Inkvisitioksi sanottiin kirkollista vallankäyttöä jossa piispa tai pari päätti rangaistuksista, jotka maallinen valta sitten pani täytäntöön kilpaa ruuvia kiristämällä.

Tallinnassa olen nähnyt museossa inkvisitiopiispoja istumassa tuomioita sanan käytöstä, sekä kidutuslaitteita joiden teho perustui pääasiassa pelotteluun. Kommunismin sanotaan toteuttaneen lopullisia ratkaisuja teollisen tehokkaasti, kuten natsisminkin. Läntisen ajattelun tuotoksia kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...