29.11.2020

Silloin tietää rakentavansa kalliolle, ei hiekalle

Hallituksen nimittämää Metropolipolitiikan yhteistyöryhmää johtaa ymäristöministeri Krista Mikkonen joka lapsuuden muistoissaan leikkii sotaa poikien kanssa Korian taajamassa. Puolustusministeri Antti Kaikkonen on syntynyt Turun varuskuntamiljöössä isänsä toimiessa varuskunnassa kemistinä; korkea esimieheni kauppa-ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Bror Wahlroos kehuskeli sotajermukokemuksillaan ihaillen Mauno Koivistoa.

Heitä kaikkia sotakuplassa suojelee muikeasti myhäilevä don Eero, jonka ammattikunnalle on kertynyt vuosisatainen taistelijoiden muistoarkisto kuninkaan sotapäälliköiden mukana turvallisesti etulinjan takana kirjaillen.

Kehittyneempää olisi myöntää, että suomalaisia, kuten muitakin sivistyskansoja, yhdistää äidinkieli. Se on kieli, jonka äiti on kehdon vierellä lepertelemällä vauvalle siirtänyt samalla tavalla kuin on itsekin sen omalta äidiltään oppinut. Niin kauan kuin tuo yhteys säilyy, ei tarvitse pelätä heräävänsä kasakan nauruun. Paitsi dosentit herätetään ruotsiksi, ja Juha Sipilä.

Pitää tunnustaa biologinen äitinsä ja isänsä, muutenhan voisi luulla pudonneensa jostakin pilvistä, sen sijaan pyhän hengen yllytyksen ottaa toisen alue haltuun suojatakseen sen, voi huoletta kiistää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Politiikassa viimeisen sanan sanoo pappi, vai Sixten Korkman?

Petteri Orpon hallituksen työssä Timo Soinin unelma alkaa toteutua: kristittyjen turvasatama rakenteilla.Valituista valituimpien Suomi. Siks...