13.11.2020

Tohtorit heräilemässä

Kommunistisessa Tsekkoslovakiassa toisinajattelija Vaclav Havel saattoi saada kutsun puolitutun toimittajan kotiin juttelemaan luottamuksellisesti, mutta yllättyi katkerasti kuullessaan äänensä valtion radion lähetyksessä. 

Suomessa Sitra poimii heikkoja signaaleja:

https://www.sitra.fi/julkaisut/tutkain-heikkojen-signaalien-tyopohja/

Jussi Halla-ahoa harjataan huipulle inkvisition opeilla. ”Yks voima sydämehen kätketty on, se voima on puhdas ja pyhä”. Hän periytyy äitinsä puolelta pohjanmaalaisesta ruotsinkielisestä pappissuvusta jossa ylioppilaiksi on keskeytymättömästi luettu 1700-luvun lopulta saakka.

Jos tuntuukin pitkältä Ion Mittlerin US-blogissa varhain 13.11. aamulla nähtyjen kommenttien herättämän uutisen matka julkisuuteen perussuomalaisten viikon vanhasta päätöksestä asettaa Jussi Halla-aho Helsingin pormestariehdokkaaksi, niin tässä vasta onkin seikkailtu Paavo Väyrysen asettamisessa keskustan ruotsinkielisten ehdokkaaksi puoluehallitukseen. 

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/paavo-vayrysen-paluu-keskustan-ytimeen-ei-ehka-ole-lapihuutojuttu-valinnan-tehnyt-ruotsinkielinen-piiri-venyttaa-saantoja-ja-pimittaa-tietoja/

Väyrynen kuuluu runoilevan psykiatri Claes Anderssonin "över människan" koulukuntaan, jossa piti ensin suorittaa tohtorin tutkinto ennen kuin voi herätä ajattelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syvemmälle demokratiaan

Taitaapa olla rahakansanpuolueen aika hypätä ulos liiankin perinteisestä Svenska Klubben/sd-sopasta maksaa muiden huveista: Ahtisaari Stubbi...