19.5.2020

Tänään kirjoitan Liberasta

Ajatushautomo Liberan ideologiset juuret löytyvät suurfirmojen Perheyrittäjistä, jossa ovat vaikuttaneet niin Berner, Fazer kuin Hartwall. Kaikissa jyllää Kim Jong-un ilmiö; veri on vettä sakeampaa kolmannessa polvessa. Kielikommunismia omistajatasolla. Valituista valituimpia. Pjongjangissa pelätään USA:n aseita; Helsingissä rakastetaan.

Liberasta vapauteen lennettyään Heikki Pursiainen julkaisi kirjan ”Paskamaa” kunnes alkoi päätoimittaa nettijulkaisua ”MustRead” vastuunkantajille. Se on auktorisoitu samalla tavalla kuin pääministeri Antti Rinteestä julkaistu kirja ja Björn Wahlroosin kirja ”Kuinkas tässä näin kävi?” käyttämällä oheislukemistona erästä 2015 julkaistua ei-auktorisoitua kirjaa, jonka kirjoittaja oli säilyttänyt takaraivossaan kansliapäällikkö Bror Wahlroosin ohjeen nuorille virkamiehille muistaa, ettei pidä kuvitella voivansa ajatella itse täysin uusia asioita, vaan niitä varten pitää perustaa yhdistyksiä, ja onhan niitä perustettu: Hjallis Harkimolle yksi ja Paavo Väyryselle kaksi, kuten myös Timo Soinille.
Tänään HS, jonka mielestä suomalaisten tutustuminen pääministeriin on vielä kesken, esittelee syntymäpäiväsankarina historian professori Henrik Meinanderin jonka sekä isä että isoisä olivat myöskin historiantutkijoita, mainitsematta oliko hän ideoimassa Erkki Tuomiojalle Helsingin yliopiston yhteyteen 2015 ulkoministeriön tuella perustettua Historioitsijat ilman rajoja- yhdistystä.
Mainitussa ei-auktorisoidussa kirjassa sivutaan tohtori Erkki Tuomiojaa työkansantuntojen tulkitsijana, jonka isä oli mm. Suomen Pankin pääjohtaja sekä isoisä Helsingin Sanomien päätoimittaja, unohtamatta isoäitiä Ylen pääjohtajana.
Se, joka diggaa seniorikieltä, ei himmaile, vaan skulaa täysillä.

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...