3.4.2020

Turvallisuusneuvostojen Liitto TNL

Hallittaessa Suomea RUK:n strategian opeilla on dreamteamia, sekä jälleen kerran mediaa, juoksutettu harhaan Sixten Korkmanin ja Bengt Holmströmin alkaessa hommiin uudessa työryhmässä joka pohtii lamasta selviytymistä.

Tapahtuipa suuressa perimyssodassa yksi-isäisen läntisen ajattelun kahden veljeksen jouduttua rautanyrkkien kädenvääntöön ääripisteenään holocaust, ajattelu meni uusiksi. Siis muualla.

Paavo Väyrynen on ideoinut blogipiirissään "turvallisuusneuvoston" paluuta. Siihen voisi ajatella sopiviksi nimiksi ainakin Erkki Tuomiojan, Juha Sipilän, Jutta Urpilaisen, Matti Vanhasen ja Juhana Vartiaisen.

TNL: n tunnuksessa kaljupäinen sotamies, hiustöyhtö otsallaan ja raamattu povitaskussaan, tähtäilee pk:lla pakoon ryömiviä naispunikkeja Katri Kulmunin lausahtaessa "voi olla että tästä ei selvitä".

Historiallisesta alamaisuudesta johtuen suomalainen älykkö pelastuu pelastamalla ruotsalaisen jalustalle; ei yhdessä, vaan edestään, siinä on myös suomalaisen turvallisuus- ulkopolitiikan syvin olemus, kaikkien lasikattojen lasikatto.  Se, kaikki painava, mitä ei voi nähdä ansioluettelosta. Sanotaanhan kulttuurin olevan jotakin mikä tuottaa mielihyvää antamalla elämälle merkitystä.

Niinpä työmatkaliikennettä Länsi-Lapin rajan yli ei ole saatukaan estettyä, koska kysymys on suomalaisten sairaanhoitajien kulkemisesta pelastustyöhönsä Ruotsin puolelle.

Lisää narratiiviin

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...