23.11.2019

Tunne omat juuresi

Junan Sonkajärvelle tuoman papinpoika Antti Holman "huippusuositulla Auta Antti!” kampanjalla on määritelty Ylessä ja HS:ssa ylemmän tason ihmisarvoa, minkä voi kokea tuottaneen ”Auktorisoitu Antti” kirjan pääministeri Antti Rinteestä.

Saman sortin ihmisarvon auktorisoija opasti Ode Soininvaaran vaimon kirjastonhoitajaksi Oodiin. Parempi toki tunnuksena kuin ”työ tekee vapaaksi” portin päällä kannustamassa uuden yhteiskunnan rakennustyössä.

Vähän pintaa raaputtamalla Osmo Soininvaaran stadilaisuuden alta paljastuvat molempien isovanhempien (Siren) yläsavolaiset juuret osoittavat auktorisoijien tietoisesti valinneen hänet Moosekseksi kehumaan vuorta jonka luokse virkamiehet voivat vapaasti juosta.

Pitää nojautua ihmisjärkeen ja siihen perustavien tieteiden tuloksiin. Mitään ei tule politiikassa yllättäen ja pyytämättä, paitsi Suuri kaalihuijaus.

Hiljaisen perinnetiedon sijaan omia rajojensa rikkovia, uusia maailmoja suunnittelevia.

Toimittajien pääksi valitaan se jonka päätä on helppo silittää, yhteiskuvaan kapellimestarin pallille. Naiset ihailee muita, mutta heidän viehätysvoimasta ei välitetä, vain kulttuurin omistajan lompakon luottamus painaa.

Kulttuurin omistajuus kuuluu niille jotka ovat siihen tunnesitoutuneita, lompakon paksuus ei siihen saa vaikuttaa. .

Tunnekieli vai halujen herra

Kordelinin säätiön palkitsemaa ”faktantarkastajaa” ihmeteltiiin kuka sellaisen sanan on keksinyt, kunnes näyttää häipyvän. ”Kokonaisturvalli...