30.4.2018

Maailma muuttuu yksilöiden tiedostamistasolla. Peiliin katsomalla, sanoo suomalainen. Jokainen on oman elämänsä dosentti

Kysymyksestä ketä kuunnellaan tulee mieleen tarina Sonkajärveltä. Siellä ennen, vielä meidän elinaikanamme, mummot kertoivat luottamuksellisesti seurakunnan sielunpaimenelle kylänsä tapahtumista,
Koska on hänkin ihminen, sielunpaimen vei kuulemaansa eteenpäin ylemmilleen tarveharkintansa mukaan ajatellen myös omaa ja lastensa parasta.
Sonkajärveltä ovat valtakunnan mediajulkisuuteen nousseet Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ja yleisjulkkis Antti Holma, molemmat pappien poikia.
Nyttemmin mummot osallistuvat Facebookin Vintage Sonkajärvi-palstan kautta välittäen suoraan omien aistiensa havaintoja julkisuuteen.
Helsingissä sanotaan median päättävän, mutta kuinka kauan?
Hjallis Harkimo kirjoittaa kolumneja Keskisuomalainen- konserniin kuuluvassa Savon Sanomissa. Lauantaina hän tapasi Liike Nyt- fanejaan Kuopion torilla. Oliko tapaaminen pääkaupungin median vai paikallisten mummojen idea?
Näyttäytymällä Kuopiossa Harkimo-Jungner viestittivät pääkaupungissa jokaista kuunneltavan; ettei ketään jätetä vaan kaikki pidetään mukana, että jokaiselle on yhteiskunnan palveluksessa paikka, ja että kaikki tuodaan isänmaan multaan jos palvelus on uhrauksen vaatinut, eikä kasakalle mitään anneta.
Eikö mitään ole opittu?, tuskailisi Jean-Paul Sartre näitä lukiessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koko ajan oppii uutta menneestäkin

Faktantarkastaja tiedottaa tänään Tytti Yli-Viikarin hakevan työtä Vaasasta. Hänet erotettiin valtion virasta johon eduskunta yleisistunnoss...