12.11.2014

Vaikuttajaviestintää

Mikko Elo kirjoittaa blogissaan minulle:
- Luen aina suurella mielenkiinnolla kommenttisi. Usein ne vain ovat kovin kryptisiä eivätkä aina helposti avaudu. Olisiko mahdollista kirjoittaa selvällä suomen kielellä?

Vastaan hänelle:
- Aina voi yrittää parantaa, vaikka ei tuloksissa olisikaan valittamista Sauli Niinistön ja Jenni Haukion kiirehdittyä Roomaan tapaamaan Italian presidenttinä toimivaa ex-kommunisti Giorgio Napolitanoa parisen viikkoa sen jälkeen kun olin blogissani piikitellyt Villa Lantea ystävistään Antti Herlin, Paavo Lipponen ja Suvi-Anne SiimesEi ihminen tarvitse hyvää virkaa voidakseen ymmärtää ihmisarvoa, joka on jakamaton ja kuuluu jokaiselle. Myös savolaiselle.

Mikko, joka on koulutukseltaan kieltenopettaja:

- Sinä olet opiskellut varmasti ruotsia, mutta miten on osaamisen laita. Mitä vikaa on venäjän kielessä?

Minä:

- En ole täällä esittelemässä omaa kielitaitoani, vaan yrittämässä kääntää huomiota siihen suuntaan, että esim. Italiassa ja Ruotsissa ihmisarvon puolustajat taistelevat niiden puolesta, joilla ei ole voimaa, ei halua eikä tarvetta pyrkiä julkisuuden valokeilaan. Heitä on paljon. Luullakseni myös Vladimir Putin kannattaa samanlaisia ihmisarvoihanteita. Niitä halveksun, jotka demokratian nimissä alistuvat pyörittämään rahamaailman rattaita.

Vaalihuumeen nostatusta

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...