22.10.2007

Bensaa tuleen

Herkkäsieluisen lukijan piti hieraista eilisaamuna silmää pariin kertaan:

"Puheenjohtajan on oltava lempeä viimeiseen asti, mutta rajojen saavuttamisen jälkeen on heilahdettava nyrkki." .... “Ne [rasistit, kommunistit ja fasistit] pysyvät poissa. Tarpeen tullen häkki heilahtaa. Silmäkään ei värähdä”, sanoo SMP:n puheenjohtaja Timo Soini HS:ssa.

Eikö toimittaja päästänyt haastateltavaa liian vähällä? Mitä fasismi on, jos ei mätien oksien karsimista silmänkään värähtämättä? Että ihminen ei valitsekaan itse puoluettaan, vaan puolue onkin johdon valitsema etujoukon kaaderi?

Yht´äkkiä yleistyneet puheet 'tappiin asti katsomisesta' tai 'jos punnitaan, niin punnitaan kunnolla' haiskahtavat karmeilta nekin. Ikäänkuin oltaisiin palaamassa jonnekin historian hämärään absoluuttisten on/off- valintojen aikaan.

Jotenkin tuntuu siltä että nyt on Timo Soinissa löytynyt yksi ehdokas rakenteilla olevan huippuyliopiston, 'HyväVeli -instituutin', hallitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää narratiiviin

EU-aikana kansojen omakielisestä ylärakenteesta on tullut Vatikaanin ulkopuolisen Italian johdolla vallitseva ”keveys” paitsi täällä missä h...