24.6.2007

Vitsit vähissä kun nukutaan

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt on aktiivinen bloggaaja. Hän näkyy saavan parhaimmillaan lähes satakunta kommenttia päivässä!
Tänä sunnuntaina, kun kaikki suomalaiset lehdet nukkuvat ruususen unta, Bildt kirjoittaa eurooppalaisten lehtien reaktioista Brysselissä saavutettuun sopuun. Tukholman aamulehtiin viitaten hän kysyy onko uusi polittisten johtajien sukupolvi tekemässä pesäeroa sodanjälkeisten edeltäjiensä visioihin?
Tänään on käytännön politiikan välttämättömyys kiihtyvän globalisaation maailmassa se voima joka ajaa eurooppalaista yhteistyötä eteenpäin pikemmin kuin ne visiot jotka syntyivät sodanjälkeisen sukupolven kokemuksista, kirjoittaa Bildt.
Ennen vaaleja myös pääministeri Vanhanen päivitti ahkerasti nettipäiväkirjaansa. Jokunen pääkaupungin valtalehden kolumnisti äityikin häntä moittimaan "asiantuntijoiden" syrjäytymisestä jos poliitkot pitävät suoraa yhteyttä kansalaisiin.
Toivottavasti Bildtin esimerkki rohkaisee muitakin kuin Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussenia.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi24.6.07

    Kiitos vinkistä. Tosi kiva osata ruotsia, muuten oltaisiin pyhinä aina pimeässä.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10.7.07

    juhannuksena puolustusministeri Häkämies kävi katselemassa kalashnikoveille mestoja Afganistanissa. Sitä vatvoessa on EU:n perstuslaki unohtunut.

    VastaaPoista

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...