17.6.2007

Ota elämä haltuun

Nyt kun Jukka Kemppinen on pistäytynyt Lidlillä nuuhkaisemassa uutta kansainvälisyyden atmosfääriä, niin suosittelisin häntä käymään Stokkan sijasta toisessakin ihmemaassa, nimittäin Ikeassa.
Molempien toimintamallissa on hyödynnetty jotakin siitä maagisesta ominaisuudesta mitä voisi sanoa ihmisen mittakaavaksi, ja joka rikkoo kaikki perinteiset maantieteelliset rajat. Myös Nokian Connecting people tunnistaa samat trendit.
Jotakin lapsuuden maalaistunnelmia tuli mieleeni petsatessani omalla parvekkeellani luonnonmäntyisiä Ikean tuoleja mieleiselläni värillä. Ennen oltiin luovempia ja oma-aloitteisempia. Se on taas ainakin vähän mahdollista.
Yritän "ottaa elämän haltuun", kuten liike kehottaa. Myymälä miltei näkyy uuden asuntoni ikkunasta. Asiakkaiden monikielinen puheensorina sattuu korvaan sekä Lidlillä että Ikeassa. Mutta se on vasta alkua:
Pääkaupunkiseudun työvoimapula pahenee nopeasti lähivuosina, kun kantasuomalaisten työikäisten määrä alkaa vuonna 2010 vähentyä eläkeaallon myötä. Vuonna 2025 pääkaupunkiseudun työikäisistä arvioidaan 17 prosentin olevan taustaltaan maahanmuuttajia,
kirjoittaa tänään HS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hevosystäväin seurasta maailmalle

Lienee toteutusvaiheessa Jussi Halla-ahon julistama sd- inho. HS, Yle, Iltalehti, Ilta-Sanomat: kaikissa naisjohto. Naisystävien verkostosta...