15.6.2007

Laajemmat horisontit
Maria Romantschuk kiitteli radiossa Tarja Halosta läpinäkyvyydestä jota osoitti palkatessaan hänet kaikkien aikojen ensimmäiseksi pressan lehdistöpäälliköksi.

Samassa avoimuuden hengessä muistamme aikanaan umpipoliittisen Christoffer Taxellin (även hans pappa var sfp:s ordförande) ohjailevan nyttemmin epäpoliittisesti Finnairia ja Stockmannia. (finnjävel Toffe! Jääväsi itsensä kun Jukka Hienonen nostettiin Stokkan kakkospaikalta Finnairin ykköseksi)

Vantaan lentoasemaa laajennetaan hirmuvauhtia: kiinalaiset ovat nousseet sinivalkoisille siiville! Jäsentenvälisessä Mikael Liliuksella (pappa var bara partisekreterare, stackars han) on vähintään kiire.

Japsit ovat ihan hulluina Ikeasta. Miksei koko maailma voisi olla joku päivä Finnairista tai Fortumista? Mannerheim, Champion of Liberty, näytti aikanaan Kauko-Idässä tietä.

Ja kuka, ellei viaton Maria, kertoisi Tarjalle ja muille taviksille että niin paljon on yhä mahdollista?
Oikeastaan Fortumin uutta bisnestä hakevien lonkeroiden työntyminen valtiojohdon ylimpiin kammareihin muistuttaa erään kumisaapasfirman tarnsformaatiosta kännykkäjätiksi. Samaan tapaan Nokiakin oli salanaimisissa Posti-Telen ja valtion muun tuotekehityksen kanssa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi15.6.07

    Hieno arviointi kaikessa kriittisyydessäänkin.

    VastaaPoista

Miten kirjoittaa?

Ernest Hemingway  oli itse asiassa vakuuttunut siitä, että teoksen rakenteen perusperiaate oli "näytä, älä kerro", jossa kirjoitta...