10.4.2007

Väestö ikääntyy, hoidontarve lisääntyy

Pohjois-Savon talousalueen 250 000 asukkaasta noin 40 000 on siirtymässä eläkeikään. Suomalaisia hoitajia ei ole, enempää lääkäreitä kuin muitakaan ammattilaisia.

Miten paikalliset ihmiset selviytyvät kun käytännön globalisaatio tulee yhä selvemmin omaan kotipiiriin? Yläsavolaisen Sonkajärven kunnan molemmat lääkärit ovat tällä hetkellä venäläisiä.

Työperäisen maahanmuuton kysymyksiä pohditaan muualla avoimesti. Ruotsissa maahanmuuttovirastoa vahvistetaan yhdistämällä Integrationsverketin toiminnat siihen ja lääninhallituksiin, kertoo ministeri Nyamko Sabuni

Meilläkin kansa sopeutuu, mutta poliitikoilla on omat kiireensä. Presidentti Halonen on viettänyt päivän Tampereella vuoden 1918 "Vihanpäivillä", toisen Agricola-seminaarissa Turussa, kolmantena kiirehtinyt Tampereelle puhumaan filosofitapahtumassa mieliaiheestaan globaalisaation globaaleista ulottuvuuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Faktantarkastajien jäljillä

Herätys nukkuville on tullut! Suomi on sivistystä jossa miesihmisiä pidetään hengissä.Sotaa pukkaa pysyvä tilaus liikuttaa kansaa täyttämään...