2.5.2006

Kansallisen turvallisuuden neuvosto

Mitä enemmän vuosia kertyy ikämittariin, sitä vakuuttuneemmaksi tulen siitä, että voin auttaa
itseäni vain auttamalla ensin toisia. Ihmiset, jotka etsivät itsekkäitä keinoja turvakseen oman
menestyksensä, epäonnistuvat.
– Jussi /positiivarit.fi
Jos Suomessa ei hallitakaan markkinavoimia, niin harrastetaan ainakin turvallisuuspolitiikkaa, johtavien poliitikkojen silmäterää.
Niinpä Suomen eduskunta perustaa ensi kuussa Ulkopoliittisen instituutin, aikana, jolloin nimenomaan valtiollinen ulkopolitiikka on kuollut, mutta syntynyt uudelleen kuolleista tavallisten ihmisten luodessa omaa ulkopolitiikkaansa matkoillaan Tallinnassa, Pietarissa, Thaimaassa, Brysselissä ... sekä vapautuessaan läntisen valloitusajattelun kasaamista ennakkoluuloista (historian kuonakuormasta) tutustuessaan kotoisilla työpaikoillaan yhä yleisemmiksi käyviin vierasperäisiiin työtovereihinsa.
Perustettavan "Pauvohousen" johdon valintakriteerit näyttävät lainatun lähinnä NKP:n keskuskomitealta: ehdokkaan pitää kyetä osoittamaan että on toistellut toistelemasta päästyäänkin jo moneen kertaan sanottua; että on kenraaleiden ja kirjanoppineiden tuttu eikä yllätä ketään uusilla avauksilla.
Toisaalta; olemme syntyneeet lottovoittona Suomeen, jota voisi luonnehtia suuren naapurinsa rinnalla "paratiisisaarekkeeksi" rauhattomana vellovan ihmismeren keskellä, kuten Porvoon piispa Erik Vikström määritteli äsken HS:ssa suomenruotsalaisuutta suhteessa enemmistöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten kaikki näyttääkin jälkeen päin selvältä, sanoi Paasikivi

Omistaja vaihtoi pääministeriksi kauniin Sanna Marinin presidenttiehdokkana pidetyn Antti Rinteen tilalle. Oli epäilys vielä kauniimman mosk...